Butlletí de notícies LIJ Febrer

Butlletí de notícies LIJ Febrer
La Biblioteca Central repasa los últimos 50 años del álbum ilustrado

La Biblioteca Central de Cantabria acull fins el 20 d'abril una exposició ¡Toc! ¡Toc! 50 Años de Álbum Ilustrado que repassa els últims 50 anys de l'àlbum il·lustrat a través d'un centenar dels títols més representatius publicats a Espanya durant aquestes cinc darreres dècades.

Butlletí de notícies LIJ Febrer
Raquel Díaz Reguera marca la diferencia en el Premio Destino Infantil Apel·les Mestres

Il·lustració del llibre guanyador: 'Tan especial como quieras ser' de Raquel Díaz Reguera (Destino)

Raquel Díaz Reguera marca la diferencia en el Premio Destino Infantil Apel·les Mestres

Butlletí de notícies LIJ Febrer
Este es el escritorio para lectores con niños que ha habilitado una biblioteca y que se ha hecho viral

És evident que el concepte de biblioteca està canviant. Cada cop tenim més present la conciliació familiar, i aquest fet passa per cercar solucions per fer la vida més fàcil.

A favor o en contra d'aquesta iniciativa?

Este es el escritorio para lectores con niños que ha habilitado una biblioteca y que se ha hecho viral

Butlletí de notícies LIJ Febrer
DONES CIENTÍFIQUES

L'11 de febrer es va celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Ciència. Al Bibarnabloc es va publicar la guia actualitzada de Dones científiques que podeu consultar en línia, o bé descarregar.

Butlletí de notícies LIJ Febrer
Edades tempranas y adolescencia: rumbo a la revolución cultural
Butlletí de notícies LIJ Febrer
JOVES LECTORS

La Fundación Germán Sánchez Ruipérez ha desenvolupat un estudi qualitatiu per abordar les causes dels comportaments actuals dels joves -en edat adolescent- espanyols en relació a la lectura. Des de Biblioteques de Barcelona hem col·laborat tant des de la Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero, com des de l’SDLIJ.

FICCIÓ DIGITAL A LES BIBLIOTEQUES

S’ha publicat Ficció Digital a les Biblioteques, document resultat del treball reflexiu i pràctic de 20 professionals bibliotecaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona sota la direcció de l’investigador especialitzat en literatura i ficció digital Lucas Ramada Prieto, en un projecte impulsat per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

El document representa el primer pas que haurà de portar a convertir les biblioteques públiques en espais on descobrir estètiques i narratives distintes a les habituals, diferents formes de jugar a través del món del videojoc i als bibliotecaris en els seus prescriptors.

Més informació sobre el projecte:

Butlletí de notícies LIJ Febrer
MOR L'ESCRIPTOR BASC FERNANDO MARÍAS

Mor als 63 anys l'escriptor basc Fernando Marías (Bilbao, 1958) a causa d'una complicació arran del coronavirus. L'autor va guanyar diferents premis literaris, entre els que hi destaquen: el Premi Nadal el 2001, el Premi Nacional Literatura, el Premi Anaya i el Premi Gran Angular).

Butlletí de notícies LIJ Febrer
ENTREVISTES

El bloc d'il·lustració Cucatraca entrevista dues autores d'àlbum il·lustrat amb l'objectiu de donar a conèixer els processos creatius i visibilitzar la seva obra:

Butlletí de notícies LIJ Febrer
EXPOSICIONS

Beatriz Martín Vidal protagonista de la Galeria d'Il·lustraci...oooh!!!

Exposició. L'inquietant estil d'aquesta il·lustradora a la sala infantil de la Biblioteca Nou Barris.

Va néixer a Valladolid, l’any 1973.

Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Salamanca.

Es dedica des de fa una dècada a la il·lustració editorial, ha treballat en més de 30 llibres per a editorials nacionals i estrangeres.

Ha guanyat alguns premis d’il·lustració i els seus dibuixos van ser seleccionats per la mostra d’il·lustradors de la Societat d’Il·lustradors de Nova York l’any 2009.

Actualment, es dedica a desenvolupar els seus propis àlbums il·lustrats.

Les seves il·lustracions són realistes, el seu univers oníric, el seu estil alternatiu, el seu traç fantasmagòric i el resultat inquietant.

Informació extreta de la web de l’autora.

Podeu consultar tots els documents d’aquesta il·lustradora disponibles a Biblioteques de Barcelona.

El 10 de novembre de 2017 el Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel va realitzar una sessió sobre àlbum. Activitat que es va dur a terme dins la Setmana de l’Àlbum d'aquell mateix any.

Durant trobada professional, tres autors ens van parlar de la seva obra i procés creatiu: Albert Asensio, Imapla i Beatriz Martín Vidal. Podeu accedir a informació sobre l'activitat a través d'aquest enllaç, o bé consultar aquesta entrada al Bibarnabloc.

PREMI 2022 ALS LLIBRES MILLOR EDITATS EN 2021

S’ha convocat el Premi 2022 als Llibres Millor Editats en 2021 en les modalitats de Llibres d’Art, Bibliofilia, Facsímils, Llibres Infantils i Juvenils i Obres Generals i de Divulgació.

Termini obert fins el 16 de març.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.