Pollock, Donald Ray. Knockemstiff. Barcelona: Libros del Silencio, 2011
Pot passar que si veiem sèries de televisió, o pel·lícules, acabem pensant que la delinqüència a Estats Units és sempre cosa de gent de pell fosca, afroamericans i hispans majorment. Els guettos són innegables, i els índexs de pobresa per grups ètnics també, i també les proporcions de races a les presons d’Estats Units (a la presó s’hi arriba des de la delinqüència i a aquesta s’hi sol arribar des de la pobresa que s’acarnissa en aquests grups racials), no estem descobrint res. Però també hi ha marginals entre els blancs, seria el que es coneix com white trash (escombraria blanca), un nom políticament poc correcte però molt il·lustratiu.

Perquè en definitiva les situacions que provoca la pobresa són les mateixes, i és igual el color de la pell de qui les rep, acabem trobant-nos personatges “peculiars”, a la sèrie Simpsons en teniu una mostra en el secundari Cletus. Pobresa, educació deficient, una certa endogàmia i tendència a quedar-se tancat al poble. No pot sortir res de bo d’aquí, només white trash.
3 Comments
Sr. Durden, trobo que les seves recomanacions són senzillament genials! m’estàs descobrint un món que no coneixia, ja en tinc uns quants preparats per aquest estiu, incloc als “white trash” 🙂
Tyler, un recull de contes extraordinari. Faulkner+Bukowski= Pollock. Magnífic el recurs de donar-li unitat al conjunt a través de les connexions entre cadascun dels relats (recorda el procediment utilitzat per Francis Wyndham a El Otro Jardín, també publicat per Libros del silencio) i la construcció d’aquesta Yoknapatawpha postmoderna, definida per la pols, els pals del telèfon i les serps verinoses. Un llibre enlluernador. I per a la propera tardor ens arriba la traducció al castellà de la seva primera novel·la !!!
M’alegra que les meves recomanacions agradin, i estic esperant des de ja la novel·la!