Bolinches, Antoni.La felicitat no té preu . Badalona : Ara LLibres, 2010

Si volem tenir opcions reals de felicitat, hem de construir una realitat en que la felicitat tingui opcions.

La felicitat és allò que tothom volem i que fem tot allò que està al nostre abast per al menys aconseguir-ne una miqueta.

La felicitat és igual per a tothom? Tots som feliços de la mateixa manera?

Antoni Bolinches ens presenta una sèrie d’elements que ens ajuden a ser feliços: la salut, els diners, el treball, la realització personal, l’amor, el matrimoni, l’amistat, la societat, la maduresa personal.

Antonio Bolinches

Antoni Bolinches és llicenciat en psicologia i màster en sexualitat humana. És introductor a Espanya de l’anomenada Psicologia humanista. A partir de l’any 2004 desenvolupa l’anomenada Terapia Vital que consisteix en el desenvolupament de les potencialitats i l’autorrealització mintjançant deu principis per aconseguir superar les adversitats i millorar amb el propi esforç.

Trobem una sèrie de cites de diversos autors al voltant dels temes que ocupen cadascú dels capítols i que ens conviden a reflexionar .

La salut ocupa el primer capítol indiscutiblement: La salut de les persones és el veritable fonament en què descansa tota la seva felicitat i tot el seu poder . Benjamin Disraeli.

Els diners no constitueixen  un element que de manera directa ni proporcional ens ajudi a  aconseguir felicitat: Els diners són uns bons servidors, però uns mals amos. Francis Bacon.

El treball es pot relacionar amb la felicitat si ens proporciona satisfacció, si ens proporciona enriquiment personal i monetari suficient. La fortuna més gran d’un home és trobar per a la seva activitat la feina mes apropiada per a les seves aptituds congènites. Sempre i quan la seva tasca es correspongui amb elles, tant se val que faci cistells, espases, canals, estàtues o versos. Ralph Waldo Emerson.

La realització personal és la conseqüència natural de fer servir les capacitats bàsiques de manera productiva. Un home no sap mai de què és capaç fins que no ho intenta. Charles Dickens.

L’amor ens acosta a la felicitat quan és harmònic, quan cadascun dels seus components modera l’egoisme en benefici del benestar comú. La mesura de l’amor és estimar sense mesura. Sant Agustí.

El matrimoni i la seva relació amb la felicitat rau en que en la convivència s’aprèn a conciliar els interessos propis amb els de l’altre amb l’objectiu d’un benefici conjunt. Arribar a un acord sobre com estar en desacord sol ser la clau per a la supervivència del matrimoni. Daniel Goleman.

L’amistat esdevé una via essencial de consol, suport i recuperació de l’estat anímic. En la prosperitat, els nostres amics ens coneixen; en l’adversitat, nosaltres coneixem els nostres amics. John Churton Collins.

La societat té una relació adversa cap a l’assoliment de la felicitat ja que vivim en una cultura que crea més problemes que els resol, malgrat això hem de procurar trobar en tot allò que ens envolta valors que ens aportin gaudi espiritual. La millora d’una societat és impossible sense un millorament dels seus individus. Herbert Spencer.

La maduresa personal  és la clau per ser feliços ja que és l’únic atribut de la personalitat que serveix tant per suportar els moments dolents com els bons. Només pot ser feliç sempre qui sàpiga ser feliç amb tot. Confuci.

Us deixo amb tots aquest pensaments i us convido a que feu les vostres reflexions i les comentem.

La felicitat rau en el benestar que trobem en tots els aspectes més essencials de la vida.

Us deixo un vídeo de la presentació del seu llibre

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2sc_F2_1C6U&playnext=1&list=PLCE5255E332004ACF[/youtube]

 

 

1 Comment

  1. La felicitat… allò que és tan difícil d’aconseguir. I definitivament no tothom és feliç amb el mateix… Com bé dius la realització personal és molt important i trobar l’equilibri amb tu mateix…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.