Somerset Maugham, William. Lluvia.
Barcelona : Alba, 1999

En un vaixell en ruta a les illes Pago-Pago es coneixen els MacPhail, un matrimoni de científics, i els Davidson, missioners. Estan encantats d’haver-se conegut i així distanciar-se de la vulgaritat de la resta dels passatgers: els uns troben en els altres la confirmació de la seva superioritat. A causa d’una epidèmia, en lloc de canviar de vaixell i prosseguir el seu viatge, es veuen obligats a romandre a l’illa. Allotjats en l’únic hotel que hi ha, coneixen a la senyoreta Sadie Thompson.

Una pluja comença a caure incansable, incessant, la humitat augmenta i la calor és insuportable. No hi ha on anar, no cal fer res més que esperar amb la pluja que cau obstinadament. En aquest clima, el senyor Davidson, orgullós representant de la rectitud, la moralitat i la veritat absoluta, escull la senyoreta Thompson i la seva vida dissoluta com a desafiament. L’enfrontament és seguit pel senyor MacPhail, que des de la seva còmoda distància, observa, sense participar-hi, el duel; sense sospitar ni un moment el tràgic desenllaç.

William Somerset Maugham
L’ordre contra el caos, la moralitat contra el desvergonyiment, l’opressió contra la llibertat. Uns personatges traçats amb precisió, complets. Un breu relat que, com ha passat amb altres de Somerset Maugham, va ser portat al cinema en tres ocasions, fet que ens permet gaudir del personatge de Sadie Thompson amb tres actrius com Gloria Swanson, Joan Crawford i Rita Hayworth.

 

Sadie Thompson (1928)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qWtW_RqSwAk[/youtube]

Rain (1932) [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LTpqwA9M7DE[/youtube]

Miss Sadie Thompson (1953) [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nSiH_VD3lHA[/youtube]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.