Des del Bibarnabloc creiem que és un bon moment per a escoltar música a casa mentre fem teletreball o les tasques domèstiques quotidianes. La música crea estats d’ànim, ens posa de bon humor, ens activa o ens relaxa, segons el que necessitem. Segur que més d’un ha redescobert vells CD, o fins i tot cassettes i vinils que tenia per algun racó de casa i que feia anys que no escoltava.
A les biblioteques tenim molta música i us l’oferim a través de diversos canals, per a triar i remenar:
- – Llistes de reproducció de Spotify de diverses biblioteques.
- – Naxos Musica Library, un recurs electrònic de música clàssica a què podeu accedir des de l’eBiblio [eBiblio → Música → Naxos (en línia)]
- – Arxius de jazz. A l’eBiblio hi trobaràs hores i hores de sessions de programes de radio, concerts i festivals dels grans intèrprets del jazz com Sonny Rollins, Ella Fitzgerald o Nat Adderley, entre molts altres [eBiblio → Música → Jazz]
La música també es llegeix, per a aprofundir coneixements sobre els artistes o estils musicals que més ens agraden. Al nostre catàleg de recursos electrònics hi trobareu llibres i revistes de música per a tots els gustos:
Per a saber més sobre Amy Winehouse o Kurt Cobain, dues de les figures més influents de la música de les darreres dècades, titllats de controvertits, excessius, polèmics, creatius i genials. Teniu disponibles Amy Winehouse Stronger than her, de Susana Monteagudo i Kurt Cobain About a boy de Carlos García Miranda.
Per als fans d’el Boss, que voleu conèixer la seva trajectòria musical i personal a fons, teniu un perfil molt interessant de Bruce Springsteen a Estamos vivos (Colección Endebate) de David Remnick.
Trobeu a faltar la vida nocturna, els clubs i discoteques i les sessions de música electrònica? Podeu llegir Anoche un DJ me salvó la vida. Brevísima historia de los verdaderos innovadores de la música, de Bill Brewster.
La revista Enderrock, especialitzada en l’escena musical catalana, celebra el seu número 300 amb un especial fotogràfic de 4 dècades de concerts.
Però si preferiu interpretar la música vosaltres mateixos, també us podem oferir partitures de clàssica, per anar practicant i tenir els veïns distrets. Hi podeu accedir des d’eBiblio → música → partitures
Trobareu tots aquests recursos digitals sobre música, i molts més, l’eBiblio.
Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic: