A les biblioteques trobaràs:

Pierre Henry. 8.0
França: Universal, 2007

Al GREC. Festival de Barcelona

Pierre Henry. bcn216. Variations pour une porte et un soupir
23 de Juliol. 19 h. Fundació Antoni Tàpies

El compositor Pierre Henry va fer 80 anys el 9 de desembre del 2007 i va decidir celebrar-ho presentant el treball sonor 8.0. Aquest autor està considerat un dels pares de la música concreta, gènere de la música electrònica, que es es basa exclusivament en la combinació i manipulació de sons naturals.

8.0 està integrat per 3 CD i barreja composicions inèdites i treballs recents. El primer dels CD conté l’obra Pulsations enregistrada el 2007 i estrenada al festival Printemps Français de Riga (Letònia). El segon el constitueixen els treballs Utopia i Comme une symphonie, composició creada per a commemorar el centenari de la mort de Jules Verne. I al tercer es pot trobar un treball realitzat el 1997 Histoire Naturelle Ou Les Roues De La Terre i un altre concebut especialment per al festival Nuit Bleue com pròleg d’un concert, Impressions sismiques.

Es tracta d’una proposta musical original i inquietant. Com el mateix compositor diu al documental sobre la seva obra Pierre Henry: The Art of Sounds: “La musique concrète, c’est l’art de la décision, c’est l’art du choix. On prend un son plutôt qu’un autre, et c’est là où on commence à composer”.

Us deixem amb Psyché Rock, possiblement el tema més conegut d’aquest autor:

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.