Ja tenim aquí els Jocs Olímpics! Després de molts dubtes i entrebancs els Jocs Olímpics de Tòquio 2021, per fi estan en marxa. Aquesta és una edició molt estranya, però això no ens impedeix de gaudir de l’espectacle i, perquè no, també fer una mica d’esport. Fa molt que no aneu al gimnàs? Coneixeu aquests mètodes d’entrenament?
Fa 300 anys, al 1721 es va constituir oficialment l'Imperi Rus, amb Pere el Gran. Va ser el tercer Estat més gran en la història de la humanitat, després de l'Imperi britànic i el mongol. De vegades es confon la Dinastia Romanov amb l'Imperi de Rússia, encara que s'hi apropa molt, no és exacte. La dinastia Romanov va començar una mica abans, amb Miguel I, però no va ser fins a Pere el Gran que el Santíssim Sínode li va atribuir el reconeixement imperial.
La Bologna Children's Book Fair ja ha finalitzat i la guardonada amb l'11è Premi Internacional de la Fira de Bolonia-Fundació SM és la taiwanesa Pei-Hsin Cho. Què us semblaria poder gaudir de les vostres vacances dins un conte? Article, de Begoña Castellanos. Vivi Escrivá, il·lustradora valenciana, guardonada amb el Premio Nacional de Ilustración d'Espanya 2021.
Els habitatges saludables, ecològics i sostenibles garanteixen salut i benestar als éssers que hi viuen i ajuden a mantenir en equilibri el nostre medi ambient. Gràcies a les característiques dels materials amb que es construeixen podem respirar una atmosfera lliure d’al·lèrgens i humitats.
El passat Dimecres 7 de juliol de 2021 l'escriptora Care Santos va rebre el XXIV Premio Cervantes Chico 2020 de Alcalá de Henares. El seu lliurament fou posposat el passat any per motius sanitaris. Edna Iturralde Howitt ha estat seleccionada com a autora de Literatura Infantil i Juvenil Iberoamericana. Cómo se hace un museo ha estat guardonat amb el Premio Nacional al Llibre Millor Editat en la categoria Llibres infantils i juvenils que atorga el Ministerio de Cultura y Deporte.
Arran dels darrers atacs contra persones LGTBI que tant han impactant la nostra societat, des del Bibarnabloc us volem oferir un recull de documents que reflexionen sobre la LGTBIfòbia, el seu origen i les seves manifestacions en forma de violència (tant física, com psicològica) cap a les persones que se surten de la norma heterosexual. A través de llibres i pel·lícules basades en vivències reals o en ficcions, us convidem a reflexionar sobre aquest tema

Guies