Quines violències afrontem en el dia a dia? Com podem gestionar-les per avançar cap a una pau completa?
L’ús de la genòmica pot servir per ajudar a adquirir nous coneixements sobre l’organització, l’evolució i les interaccions dels organismes del planeta i, també, per crear nous beneficis per a la societat i el benestar humà.
Llegirem i pensarem la ciència a través d’un seguit de xerrades i propostes a càrrec de professionals del món de la ciència que han publicat llibres, per tal d’apropar el fruit de les seves investigacions al públic. També serà una bona ocasió per endinsar-nos en el fons documental que tenen les biblioteques relacionat amb la divulgació científica.
Una mirada filosòfica a l’ètica, la política, la ciència, el dret, la història i l’art ens permetrà abastar nocions tant metafísiques com polítiques, com els conceptes de democràcia, societat, multitud, crisi climàtica i obediència.
En aquest cicle abordarem els aspectes ètics i socials més rellevants d'aquesta nova revolució científica i tecnològica.
Us volem presentar aquestes sortides i travesses per la natura, la majoria a l’abast del gran públic, a través de conferenciants que han trepitjat i trescat per aquests indrets.
Us volem presentar aquestes sortides i travesses per la natura, la majoria a l’abast del gran públic, a través de conferenciants que han trepitjat i trescat per aquests indrets.
L’exili, la traducció, la llibertat d’expressió, la denúncia contra la censura o la lluita pels escriptors perseguits i empresonats han estat, des de fa cent anys, alguns dels pilars principals pels quals ha treballat el PEN Català, una entitat clau en la nostra literatura que ha protagonitzat alguns dels capítols més importants de la nostra cultura dins i fora de casa.
Aquesta guia pretén acompanyar i complementar amb bibliografia el cicle El nostre cervell, aquest gran desconegut en què s'aportaran coneixements sobre el funcionament del cervell, el seu comportament davant d'una malaltia, com gestiona les emocions i més temes de gran interès relacionats amb la neurociència. Trobareu la següent bibliografia a les biblioteques de la ciutat.
La relació entre el poder i la gestió de la vida és tan antiga com el pensament. Què ha de prevaldre? La salut, la llibertat, la felicitat, l’ordre...? Una mirada filosòfica a l’Ètica, la política, la ciència, el dret, la història entre altres ens permetrà acostar-nos a respondre algunes d'aquestes preguntes: com gestiona la vida el poder? Què vol dir ser crític avui dia? Quins són els motors de l’obediència?
Des de l’edat d’or que va viure el cinema japonès a mitjans del segle XX fins a l’actual època daurada del cinema sud-coreà, el continent asiàtic no ha deixat de nodrir una cinematografia diversa i heterogènia. Tot i l’inexorable influx occidental de la globalització, les pel·lícules que es produeixen a l’Àsia mantenen uns components estètics i narratius singulars que impregnen d’originalitat la pantalla.
En els darrers anys s’han multiplicat les xerrades, llibres i documentals dedicats a dones científiques que han estat tradicionalment excloses de les narratives històriques al voltant de la ciència. Més enllà d’aquesta important recuperació de figures oblidades que mereixen un reconeixement, en el cicle “Dones i ciència: exclusions i lluita” pretenem mostrar els processos que han permès aquesta exclusió històrica de les dones.