VELOCIREPTE3
 
Quatre de gener de dos mil setze, l’equip de col·lecció de la Biblioteca Sagrada Família es reuneix en sessió plenària. Un punt únic en l’ordre del dia: augmentar la quantitat de préstecs. De fet és el mateix punt de totes les reunions de l’inici de cada any. Exposicions, prestatgeries inclinades, punts per identificar les novetats, activitats, recomanacions a les xarxes… Ja ho hem provat tot. S’acaben les idees i encara queda molt per fer, molts llibres abandonats, molts llibres sense préstecs. Què podem fer?

Retos de lectura. VelocirepteDe sobte algú, desesperat, mira el mòbil i…, aquí està!!, què és això?

És la carta de Verne, dedicada als reptes lectors, un fenomen que no és nou, que va començar el 2004 i que al voltant del concepte de gamificació, s’ha estès per les xarxes socials i els blogs literaris. Augmentar els préstecs reptant als usuaris a llegir llibres que potser mai hauria passat per la seva imaginació llegir. Reptar a complir unes regles molt clares: 12 mesos, 12 llibres. Només ens falta un nom. Un nom ben friki…, serà el Velocirepte!! Dit i fet, Enrique Corominas ens fa la meravellosa imatge del repte i… endavant!

2016 ha estat el primer any, més de 150 persones s’han convertit en velocilectors, una estranya categoria de lletraferit. D’aquests quasi la meitat han arribat a completar el repte i en total hem comptabilitzat aproximadament 750 préstecs. Fins i tot la betevé es va fer ressò del projecte.

En aquesta segona edició del 2017 volem commemorar el 10è aniversari de la biblioteca i per això el Velocirepte serà més repte que mai. Cada mes us presentarem els millors premis literaris i la crème de la crème de la literatura d’aquests darrers anys. Des del 2007, l’any en el qual es va inaugurar la biblioteca fins avui. Trobareu intrigues, desamors, crims, passions i, el més important, hores i hores de bona lectura. A més, també trobareu lectures que representen alguna cosa que va passar a la biblioteca durant aquell any. Són els llibres marcats com afers interns… T’atreveixes a endevinar-ho?

En definitiva, us convidem a engegar un repte que us portarà a tocar el cel de la literatura.

Ah! I també trobaràs el velocirepte pels més petits. En aquest cas estarà dividit per temes diversos i d’allò més divertits: Dinosaures, Monstres, clàssics, curiositats, els més prestats…

Tothom que finalitzi el repte rebrà un obsequi per la seva constància, a part d’un diploma que l’acreditarà com a velocilector.

Animeu-vos a llegir més, els velocilectors han arribat! 
 


 

3 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.