El Xavier Sendarrubias arriba a la biblioteca a les set de la tarda d’un dimarts de maig, somrient, i em diu: “Hola, sóc el Xavier”. Com que és un usuari habitual, no l’he relacionat amb el flamant guanyador del Bibarnabloc del mes d’abril i m’ha sorprès la seva presentació. Feia unes hores ens havíem comunicat per correu i m’havia confirmat que passaria a recollir el seu premi a la biblioteca. Al cap d’uns segons de desconcert, tot s’ha aclarit.
El Xavier és enginyer de telecomunicacions, fa més de deu anys que volta per les biblioteques i la Francesc Candel és la seva biblioteca de referència. En diu una cosa molt bonica: “Cau exactament a mig camí entre la feina i casa. Per tant, si torno a casa a peu, és una parada que em permet descansar i omplir-me de coneixement”. Afirma que, darrerament, a més de llibres que troba interessants en ressenyes de premsa, també s’està afeccionant a endur-se revistes i dvd en préstec. A nosaltres ens encanta tenir usuaris que saben fruir del coneixement com el Xavier i que ens consideren un oasi intel·lectual.
Si el fem escollir un autor, es queda amb Francesc Torralba, perquè les seves lectures l’ajuden a ser millor persona, tot i que llegeix sobre temes molt diversos. Sense anar més lluny, com que també participa en el Velocirepte (el Xavier no es perd ni un concurs de biblioteques, bravo!!), diu que acaba de llegir dos llibres que no coneixia i que li han agradat molt: El vampir, de Polidori i L’estrany, de Camus.
No és el primer cop que participa en el Bibarnabloc, tot i que mai n’havia guanyat el concurs. Diu que consulta el Bibarnabloc cada mes, quan rep els butlletins de les biblioteques, aleshores aprofita per a fer un cop d’ull a les recomanacions del bloc.
A més del llibre, Contra la lectura (BlackieBooks, 2018), del qual n’ha sentit bones crítiques i ja té ganes d’endinsar-se en les provocacions que el títol promet, ha pogut gaudir de la segona part del premi i n’està força satisfet. Diu que fa pocs dies va assistir al curs intensiu Imagina i escriu. “Va ser d’allò més interessant conèixer les eines de l’escriptura intuïtiva”, afirma.
Per acabar, li demano si ens vol fer algun suggeriment i em diu això: “A partir de la idea del Velocirepte, molt interessant i útil per fomentar la lectura, potser es podria fer alguna acció relacionada amb els idiomes o per aconseguir interrelació entre usuaris originaris d’aquí i d’allà, a través de la literatura“. Mmmm, ens ho anotem. Moltíssimes gràcies, Xavier i esperem que ens segueixis freqüentant sempre.