Celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil llegint!

Dia Internacional del Llibre Infantil 2020

El dia 2 d’abril -dia del naixement de l’escriptor Hans Christian Andersen– és la data triada per l’IBBY (International Board on Books for Young People) per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil, el qual té la voluntat de promocionar els bons llibres infantils i la lectura. Aquesta festa va començar l’any 1967 i enguany té com a lema “fam de mots”.

Per als afamats de mots, avui us presentem una proposta per als més petits de la casa, és a dir, per als que tot just estan aprenent a llegir.

Com que sabem que potser molts de vosaltres voleu ampliar les lectures que teniu a casa, us recomanem aquests llibres en format digital, als quals hi podeu accedir a través de la plataforma eBiblio.

Bones lectures!

 

APRENC A LLEGIR

(I* fins a 6 anys)

 

Boom, la guerra dels colors ABADIA, Ximo

Boom, la guerra dels colors

ABADIA, Ximo

ebiblio

Àlbum a tot color de l’autor del Premi Llibreter el 2018, Frank. En aquesta ocasió ens explica, l’absurd de les guerres i la violència, amb el seu estil inconfusible.

Mi amor ALEMAGNA, Beatrice

Mi amor

ALEMAGNA, Beatrice

ebiblio

No sóc un gat, ni un gos, ni un lleó tot i que tots em confonen amb un mico, un ratolí o una talpeta. Qui sóc jo? Divertida història de Beatrice d’Alemagna, autora italiana amb seu a França reconeguda i guardonada internacionalment per l’originalitat de la seva obra.

 

A continuació us proposem dos contes populars de casa nostra:
 
El gegant del pi - Patufet ARGEMÍ, Roser

El gegant del pi

ARGEMÍ, Roser

ebiblio

 

En Patufet

ARGEMÍ, Roser

ebiblio
 

 
El meu amic extraterrestre BONILLA, Rocío

El meu amic extraterrestre

BONILLA, Rocío

ebiblio

Un nen extraterrestre va a l’escola d’en Tomàs i se sorprèn del comportament dels humans. A través de les preguntes que li fa en Tomàs s’adonarà que potser es poden canviar moltes actituds. Un conte que ens parla de l’empatia i de la capacitat de crítica amb el nostre entorn.

Stéphanie Blake domina l’art de narrar des del vessant més divertit. En Simon és un petit conillet entremaliat, protagonista d’aquestes quatre històries.
 
BLAKE, Stéphanie

¡Caca de vaca!

BLAKE, Stéphanie
A ¡Caca de vaca! descobrim un conillet entremaliat que només sap dir “caca de vaca!”, fins que el llop se’l menja i tot canvia.

¡No quiero ir al cole!

BLAKE, Stéphanie
A ¡No quiero ir al cole!, en Simon no vol anar a l’escola. Gairebé no ha dormit pensant en l’endemà, però és que encara no sap quines sorpreses l’esperen!

¡Que viene el lobo!

BLAKE, Stéphanie
¡Que viene el lobo! és la tàctica que té en Simon per escapolir-se de les seves tasques i que tothom se’n vagi corrents.

¡Quiero espaguetis!

BLAKE, Stéphanie
¡Quiero espaguetis! En Simon només vol menjar espaguetis i els seus pares s’enfaden amb ell… i en Simon amb els seus pares!

 

Voces en el parque BROWNE, Anthony

Voces en el parque

BROWNE, Anthony

ebiblio

Un passeig pel parc amb quatre protagonistes que ens transmeten les seves pors i les seves mirades davant la vida. Una història que ens mostra com una mateixa situació i escenari poden ser diferents depenent del punt de vista cada personatge.

En Jordi dormilega ESCARDÓ BAS, Mercè

En Jordi dormilega

ESCARDÓ BAS, Mercè

ebiblio

En Jordi és un vailet molt espavilat, l’única cosa que li costa de fer és llevar-se al matí. Serà la seva àvia qui amb una mica de màgia l’ajudarà a desempallegar-se d’aquesta son per tal que ningú mai més li digui que és un dormilega.

 

Revolució a la botiga d’animals JUAN, Ana

Revolució a la botiga d’animals

JUAN, Ana

ebiblio

La Mina perd la seva mascota Mimi i està segura que el senyor Walnut, propietari d’una botiga d’animals, està implicat en aquesta desaparició. La nostra protagonista aconsegueix colar-se dins la botiga i descobrir molts animals tancats en gàbies petites. Aconseguirà alliberar-los i trobar la Mimi?

Elmer, el elefante multicolor MCKEE, David

Elmer, el elefante multicolor

MCKEE, David

ebiblio

L’Elmer no és un elefant com els altres, és un elefant multicolor. I de tots els elefants, és el més divertit. Però un dia es cansa de ser diferent i se’n va al bosc. Quan torna, la resta no el reconeixerà.

 

Cullera de sopa SOLÉ VENDRELL, Carme

Cullera de sopa

SOLÉ VENDRELL, Carme

ebiblio

Quatre contes per ensenyar als infants conceptes contraris com lluny/a prop, dins/fora, aquí/allà. Són protagonitzats per un aprenent de barber, un nen que crida als tripulants d’una barqueta, uns nens que juguen i una mona de Pasqua.

Dibújame un principito VAN ZEVEREN, Michael

Dibújame un principito

VAN ZEVEREN, Michael

ebiblio

Un petit xai que vol dibuixar un petit príncep, tot i que no s’atreveix. La seva mare l’ajudarà i l’encoratjarà a superar la seva por a dibuixar.

 

I per acabar, dues versions de la llegenda de Sant Jordi:

 

Sant Jordi i el drac GARCIA LLORCA, Antoni

Sant Jordi i el drac

GARCIA LLORCA, Antoni

ebiblio

 

Dia Internacional del Llibre Infantil 2020

 
Article realitzat per: Leakey, Neville Longbottom i SDLIJ.
 


 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.