El premi de març, pel Martí Esquirol

Guanyador del concurs d'abril

Guanyador del concurs d'abril

Quan arribo, me’l trobo assegut al meu lloc i sense donar-me temps, em diu:

Puc ajudar-lo en alguna cosa?
Impostor –li contesto- Aquest seient és meu i sóc jo qui dono informació als usuaris.
Serà per poc temps! Et queden dos telenotícies.

És el Martí Esquirol, el guanyador del concurs de març de Bibarnabloc i té raó, el lloc on seu, el meu lloc de treball dels darrers cinc anys, desapareix i en un parell de mesos serà substituït per la nova bústia de retorns automatitzada. Digueu-me nostàlgic, però a partir de certa edat, cada mudança és una pèrdua.

En Martí és de Blanes, però durant el curs universitari, viu a Barcelona, concretament a prop de la biblioteca Sagrada Família. És un xicot simpàtic i agosarat que estudia Filologia Clàssica. Ell és l’usuari que qualsevol bibliotecària voldria tenir. Utilitza el préstec, es connecta a la wifi de la biblioteca i sobretot estudia i llegeix, amb taps a les orelles, off course. Rep informació a través del servei MesBiblioteques i quan va saber que fèiem un concurs, va participar i a la segona… Premi.

Premi del concurs

Li ha tocat el llibre El impostor de Javier Cercas, que explica la història d’Enric Marco, de qui es va descobrir que havia falsificat informació per fer-se passar com supervivent dels camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial.

Com el protagonista, de vegades ens convertim en impostors de la nostra pròpia vida perquè volem que ens estimin. Potser acabarem estimant a la màquina impostora.

Adéu Martí, gaudeix de la lectura!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.