Entrevistem a la Deborah, guanyadora del concurs de maig

Fotografia de Deborah, guanyadora del concurs de maig 2023 del Bibaranabloc

Què llegeixes habitualment?

Novel·les contemporànies, clàssics; qualsevol llibre que em faci participar del relat, i remoure les meves emocions. També m’agrada voltejar per les llibreries de vell i mercats de llibre antics per trobar clàssics i obres extraordinàries. M’encanta la olor del paper del llibres vells, i el color groguenc del pas del temps. També la saviesa dels venedors, amb els quals es poden compartir bagatge i coneixements literaris.

Què t’aporta llegir?

Per mi la lectura no és només un hàbit, sinó que és una devoció, una passió…un alè d’aire fresc. A més, és una manera de despertar els pensaments i d’evadir-me de la quotidianitat.

Què és el que més t’agrada de les biblioteques?

El seu espai versàtil, harmoniós i acollidor, on et pots moure amb llibertat pels seus passadissos  en silenci, i observant els lloms dels llibres amb els seus títols de cal·ligrafies diferents hi plens de colors; els quals t’inciten a descobrir el que amaguen a dins. També la dinàmica i la varietat de les propostes culturals.

Has llegit algun llibre de la Carme Riera?

No, però sobre el llibre que m’heu enviat [La pau dels somnis feliços], tinc molta curiositat envers ell. Perquè en haver llegit la sinopsi, crec que m’agradarà. Sempre estic disposada a conèixer escriptors i obres que no he llegit.

Quina és la teva obra preferida de Picasso?

Entre d’altres  Les senyoretes d’Avinyó. El quadre, és una de les primeres obres del estil cubista. El motiu de triar aquesta obra és, perquè Picasso trenca amb un moment pictòric anterior i segueix una nova etapa.

Aquest estiu quines lectures tens previst llegir?

Hamnet de Maggie O’ Farrell, La Librería del señor Livingston de Mónica Gutiérrez i la Señora Dalloway de Virginia Woolf. I tots les que el temps em permeti….. sempre amb l’avantatge de tenir una biblioteca a prop.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.