Fill de Miguel Javier Urmeneta, membre del PNV i tinent coronel de la División Azul durant la Segona Guerra Mundial; alcalde de Pamplona entre 1957 i 1964, quan es van cedir terrenys municipals per construïr la Universitat de Navarra, i impulsor de la cultura i el folklore bascos a Navarra. Nebot de l’arquitecte Ramon Urmeneta i germà del també dibuixant Mikel Urmeneta, amb qui fondà la coneguda marca Kukuxumusu.

Artista i activista de la cultura basca, ha sigut premiat múltiples vegades, entre elles, el 2017, el primer premi de creativitat d’Euskal Herria per la seva qualitat com a artista plàstic, pel seu compromís amb l’euskera i per la seva activa tasca com a agent cultural.

Començà la seva carrera als anys vuitanta com a guionista i dibuixant als fanzins Korrok i Napartheid. Com a il·lustrador i caricaturista, ha estat treballant en col·laboració amb multitud de mitjans d’Euskadi, com la revista satírica H28, amb Euskal Telebista i amb el col·lectiu Zazpiak Batman.

També ha autopublicat un grapat de còmics, i va il·lustrar la coberta de discos de grups musicals com Oskorri, Pottoka i Negu Gorriak. En l’actualitat, viu a les muntanyes d’Euskadi Nord amb les seves dues filles.

DOCUMENTS A LES BIBLIOTEQUES DE BARCELONA
Asiko_01
Urmeneta, Asisko
Barcelona: Pol·len, 2018
Asiko_08
Urmeneta, Asisko
Donostia: Elkar, 2011
Urmeneta, Asisko / Elordi, Juanjo
konkista aitzineko konkista
Donostia: Elkar ; Andoain : Somuga, 2012
Asiko_10
Urmeneta, Asisko / Elordi, Juanjo
Bilbao: Bartonfilms, 2009
Asiko_09
Urmeneta, Asisko
Bilbao: Desclée de Brouwer, 2001
Urmeneta, Asisko
Bilbao: Desclée de Brouwer, 2001
Urmeneta, Asisko
Bilbao: Desclée, 2001

pdf

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.