Martin, George RR.
Canción de hielo y fuego
Barcelona: Gigamesh, 2006
Fa vuit anys des que Gigamesh va publicar Juego de tronos, primer volum de la saga Canción de fuego y hielo, i des de llavors el nombre de lectors addictes a ella no ha parat de créixer, cosa que sorprèn perquè Gigamesh és una editorial molt petita i gairebé tota la difusió ha estat el boca a boca entre els lectors.
El 17 d’abril HBO estrenarà la seva adaptació com a sèrie. Després de superèxits com Roma, Lost o Los soprano, és d’esperar que el resultat serà de molta qualitat, perqué una de les característiques de l’obra de Martin es el seu caràcter cinematogràfic.
Una altra de les virtuts de la saga es el seu grau d’addicció: Martin dosifica molt bé la trama, creant múltiples fils narratius similars i renunciant a un únic protagonista, optant per un estil coral, de novel·la riu, on la narració pot moure’s per diversos camins i sorprendre contínuament el lector. A més, Martin es un mestre del Cliffhanger, l’habilitat d’acabar un capítol rera un altre en suspens, fent que cada capítol que acabem sigui el penúltim que voldrem llegir. Sempre voldrem llegir el següent.
Canción de hielo y fuego tracta fonamentalment sobre les lluites de poder al continent de Westeros i de com decisions personals desafortunades poden conduir a la guerra i la perdició. Es un món en el qual les estacions duren dècades, els dies cada cop son més freds i acaben abans i són l’escenari d’una lluita entre poders ocults i oblidats que empren aquesta guerra civil com a distracció per trencar la unitat de la humanitat.
S’apropa l’hivern i potser no acabi mai.
Ordre de lectura: Juego de Tronos, Choque de reyes, Tormenta de espadas, Festin de cuervos, Baile de dragones (en preparació).
Tràiler de A song of ice and fire. HBO
12 Comments
Conec a tres persones molt fans d’aquests llibres. Yo vaig començar amb el primer i no em va enganxar gaire, ho vaig deixar, igual no era el moment adeqüat, ho haig de tornar a provar, però penso mirar-me la sèrie.
Acabo de llegir-me la segona part, Choque de reyes i estic completament enganxat. Fantasia de qualitat, ideal per a l’evasió… I bona culpa de que pateixi aquesta addicció és teva, Conrad Nomikós! El meu llop huargo et vigila…
El 25 d’Abril surt el cinquè volum en anglès, no us ho perdeu!!
El títol no m’agrada, la portada és xula, però el que compta és el contingut. Haurè de fer un cop d’ull al primer llibre i després si enganxa aniré seguint amb els següents
Jo estic esperant en candeletes la segona part de “El nombre del viento”…algú en sap alguna cosa???
M’està agradant molt la sèrie. Aprofitaré l’estiu per començar amb el primer volum.
He acabat la 1a temporada de la sèrie i la trobo genial, crec que em passo als llibres, ara, són tant totxos que ho hauré de fer amb un e-reader XD
Per tots els seguidors/es de la sèrie televisiva demà dimecres 18 d’abril a les 19h parlem de sèries a la Bib. Fort Pienc. Salvador Bernabé, professor de la UPF parlarà de Fantasies medievals: de ‘Conan el bàrbar’ a ‘Joc de trons’.
Atenció! Hi ha premi pels lectors de la safa Canción de hielo y fuego de George R.R. Martin http://ves.cat/bd3b
Aquesta saga es molt recomendable perque és la historia de com decicions personals causant una guerra.
Esta es una bonita historia que aspira a “destronar” al Señor de los Anillos. Combina factores deseables en historias épicas: magia, amor, ambición, traición, misterio, guerra, etc. y consigue enredarnos en un mundo en el que hay que estar muy pendiente al principio, por el gran alcance de nombres y lugares, pero ello nos conduce a una mayor riqueza escénica conforme avanza la historia.
Los libros editados son MUY caros en España (cosas del monopolio), no se justifica ni por la encuadernación ni por las ilustraciones o una calidad del papel extraordinaria, por lo que nada mejor que leerlos bajo préstamo en la biblio.
Em vaig veure les dues primeres temporades de la sèrie i em va agradar tant que no vaig tardar molt en decidir llegir els llibres. Estic apunt de començar el tercer i m’ha enganxat moltíssim… tot i que ja sabia més o menys el que passava.