Llegir al metro, Reading-Riders of the NYC subways

He's reading "A Feast of Crowns: A Song of Ice and Fire, by George R.R. Martin

Underground New York Public LibraryUnderground New York Public Library

Navegant per la xarxa he descobert aquesta web que, tot i el nom, no té res a veure amb la Biblioteca Pública de Nova York.

Es tracta d’una iniciativa de la fotògrafa novaiorquesa d’origen marroquí Ourit Ben-Haïm, que realitza fotografies de persones llegint al metro i després les publica a mode de fotoblog. A partir de cada fotografia podem saber quins llibres llegeixen els lectors fotografiats i accedir a la compra del llibre online o bé agafar-lo en préstec de la biblioteca.

Jugant amb la paraula “riders” (viatgers, passatgers) que fonèticament s’assembla a “readers” (lectors) l’autora anomena Reading-Readers (viatgers/lectors llegint) als protagonistes de les seves fotografies.

“Mary Poppins,” by Dr. P. L. Travers
Foto by Ourit Ben-Haïm

El projecte de fotografiar lectors al metro de Nova York va començar l’any 2008. Des de la seva pàgina a Facebook podeu veure les primeres fotografies. La iniciativa també té pàgina al Facebook, compte a Twitter i àlbum a Flickr.

He's reading "A Feast of Crowns: A Song of Ice and Fire, by George R.R. Martin
Foto by Ourit Ben-Haim

A mi m’ha interessat molt la iniciativa i m’agrada pensar que té una connexió amb les nostres Fotorecomanacions, basant-nos en la idea de fer recomanacions de llibres a partir d’imatges suggerents.

Conversa a TwitterEm preguntava com seria aquest projecte si es fotografiessin lectors de llibre digital. De fet vam tenir una conversa a Twitter sobre com seria un projecte amb lectors d’e-books des de @BibliotequesBCN amb @OriolMalet @LauraBorràs i @TRIAllibres donada la dificultat de saber què estan llegint els lectors des d’un dispositiu digital. Però el que va quedar clar és que seria un projecte molt engrescador de dur a terme.

Aquí us deixo amb un àlbum a Flickr de lectors amb e-readers de la fotògrafa Ourit Ben-Haïm i amb els seus Friday e-reader a la web de l’UNYPL.

6 Comments

  1. És un projecte inspirador… M’imagino les històries que es podrien escriure a partir de cadascuna d’aquestes imatges…

    Gràcies!

  2. És evident que la xarxa d’internet ens ofereix un gran ventall de possibilitats i dona peu a nous projectes i noves iniciatives!! M’ha agradat la idea!!! Moltes gràcies!!!

  3. Jo sempre he pensat que tinc una cultura literària mètrica, vull dir, adquirida al munt de viatges que vaig fer des de Sant Andreu a la Zona Universitaria al llarg d’uns quants anys de la meva vida.

  4. Durant anys he llegit al metro, era tanta la intensitat en que en sumergia llegint que moltes vegades em passava de parada. La lectura és una mena d’evasió extraordinaria, vius diverses vides i t’en oblides de la real.

  5. Me parece una idea muy original!
    Leer en el metro, como en cualquier otra parte, es una experiencia genial. Pero también lo es leer en las personas que viajan sentadas frente a nosotros, o de pie unos metros más allá… A veces, basta con alzar la mirada de nuestro libro o nuestro smartphone, para darnos cuenta de que ocurren historias fascinantes también a nuestro alrededor. Un vagón de metro es una página en blanco cada mañana.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.