Els amants catalans dels còmics però sobretot del personatge de fama mundial: 200 milions d’exemplars venuts i traduït a més de 50 idiomes diferents, Tintín, estan d’enhorabona.
En aquesta web creada per Xavier Arnau al març de 2001 podreu trobar coses molt i molt interessants.
Des del primer còmic Tintín al país dels sòviets, publicat l’any 1929, fins a llibres sobre Tintín i Hergé fins a les fases de creació dels còmics als seus estudis, la seva biografia, imatges i la carta de l’autor a Tintín, una secció s’expliquen característiques de tots els seus personatges i fins i tot un apartat de col•laboració molt curiós, “El racó tintinaire”: un espai obert a tothom qui vulgui compartir qualsevol document, fotografia, o qualsevol activitat relacionada amb el món de Tintín amb altres tintinaires que es poden fer arribar mitjançant el correu electrònic.
Consultant aquesta web també ens podrem assabentar de quines van ser les fonts d’inspiració de l’autor, els conflictes que va voler tractar i denunciar de l’actualitat internacional i també podrem veure uns quants exemples d’objectes, problemes i personatges de la seva època en els quals es fixà i que influïren en els seus àlbums com el National Geographic, els germans Marx o Charles Chaplin.
4 Comments
Oh! Tintín és un dels meus personatges preferits de quan era petita, els seus viatges em van fer descobrir un món que ara intento conèixer en viu. Quina bona recomanació!
Si sou seguidors de Tintin i Milú, dimecres 21 de març a les 19h a la Bib. Nou Barris, hi ha una xerrada amb el tintinòleg David Baker sobre Les aventures de Tintín i Hergé. Us hi esperem!
Recomano el llibre “El siglo de Tintín” de Fernando Castillo. Molt interessant!!
Tintín és una lectura molt recomenable per nens i adults. És un clàsic i recordo que ha casa els llibres de Tintín compartian la prestageria amb els de Asterix. Sempre alhora d’escollir dubtabes amb quin dels dos còmics gaudiries amb la lectura però sabies que tant un com l’altre era una aposta segura.