Akira i l’apocalipsi manga

1 min lectura
Akira

AkiraOtomo, Katsuhiro. Akira
Barcelona : Ediciones B

Fa 38 anys, un nou tipus de bomba va explotar a l’àrea metropolitana de Japó i va marcar l’inici de la III Guerra Mundial. L’any 2019, la ciutat de Neo-Tòquio ha estat construïda a partir de les restes de l’antiga Tòquio. En aquesta ciutat habiten Kaneda, Tetsuo i els seus amics, un grup de joves problemàtics, estudiants d’un centre correccional, marginats socials de negre futur que passen les seves estones lliures fent carreres amb moto per la ciutat i barallant-se amb bandes rivals de motoristes.

akiraPerò un dia, durant una carrera de motos, Tetsuo té un accident provocat per un misteriós nen que es creua en el seu camí. La policia expulsa a la resta de la banda i durant uns dies ningú sembla saber què ha passat amb Tetsuo, per la qual cosa Kaneda començarà a intentar esbrinar pel seu compte què ha passat amb el seu amic. Quan Tetsuo reapareix, els seus amics aviat noten com el seu caràcter està canviant i comença a mostrar uns increïbles poders psíquics que afecten a la seva personalitat.

Akira
Portada pel·lícula

Akira (アキラ?), un manga amb més de dues mil pàgines, va ser escrit i dibuixat per Katsuhiro Otomo entre 1982 i 1993 obtenint un èxit significatiu a Japó i en la resta del món. Premiada amb el Premi Kōdansha al millor manga el 1984 en la categoria general. També és el manga en el qual es basa la pel•lícula homònima d’animació japonesa. Ambdues van tenir un reconeixement instantani com a clàssics dins dels seus respectius gèneres.

El llargmetratge es distancia de la línia argumental del manga per causes clares: va ser estrenada 5 anys abans de la conclusió del manga. Aquesta pel•lícula va marcar l’inici de la difusió del manga i l’anime fora de Japó, gràcies a l’impacte que va provocar en els espectadors de tot el món. És considerada per molts com la millor pel•lícula d’animació japonesa, al costat de les dirigides per Hayao Miyazaki.

Akira Akira Akira
Akira Akira Akira

Sens dubte Akira és tota una obra mestra creada pel genial Katshuiro Otomo, un dels mangakas més respectats dins i fora de Japó.

Aprofito per recordar-vos que aquest cap de setmana es celebra el XVII Salón del Manga a la Farga de l’Hospitalet, us deixo la guia de lectura que ens han preparat des de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can-Fabra

Biblioteques de Barcelona

El Bibarnabloc és l’aparador cultural de Biblioteques de Barcelona. Un espai col·laboratiu de les persones que treballem a les biblioteques on podeu descobrir recomanacions, material audiovisual, guies de lectura, què llegim als clubs de lectura i on també podeu participar als concursos mensuals.

5 Comments

  1. Fa anys vaig veure la pel·lícula, no vaig entendre res de la història … però he de dir que em va agradar 😉

    • Confesso que jo tampoc vaig entendre res del final, però la primera part de la pel·lícula és d’un ritme brutal, amb una música i uns dibuixos espectaculars, va ser tota una revolució en el seu moment, i un referent en el Anime que encara es fa notar en les darreres produccions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anterior història

Tetas, costras, agujeros de la nariz… El Mapa de mi cuerpo!

Següent història

Brangulí va ser aquí.

Últimas de Blog