Aprofitant la coincidència amb el festival de còmic, hem preguntat al personal de biblioteques quins són els seus còmics infantils favorits, els que recomanarien amb els ulls tancats.
Voleu saber quins són els que més ens agrada llegir?, aquí els teniu:
Ibáñez, Francisco
13, Rue del Percebe
La primera pàgina va ser publicada a la revista Tío Vivo (6 de març de 1961) i aviat va adquirir enorme popularitat per la seva estructura nova i inusual. Només podem dir que ens encanta.
Ibáñez, Francisco
Mortadelo y Filemón
El còmic més popular de Franciso Ibáñez. Conta les peripècies de dos agents de l’organització secreta TIA (Tècnics d’Investigació Aeroterràquia). La sèrie es va poder veure per primera vegada a la revista Pulgarcito, el dia 20 de gener de 1958. Des de llavors ha captivat a nens i nenes de totes les edats.
Goscinny – Uderzo
Astèrix
Un altre clàssic creat pel dibuixant Albert Uderzo i el guionista René Goscinny. És probablement el còmic francès més popular del món. Les aventures tenen sempre com a punt de partida un poblet de la Gàl·lia romanitzada els habitants del qual, posseïdors d’una poció màgica que els fa invencibles, són inútilment assetjats pels romans. Aventures per riure sense parar.
Hergé
Tintín
Creat pel dibuixant belga Georges Remi, més conegut com a Hergé. Les seves aventures es van començar a publicar per fascicles a la revista Le Petit Vingtième l’any 1929. Es tracta d’un jove reporter intrèpid que, acompanyat del seu inseparable gosset Milú, s’embarcarà en un seguit d’aventures que el portaran pels cinc continents enfrontant-se sovint a tota una colla de malvats (Rastapopoulos, Allan, el doctor Müller, etc.) envoltat dels seus amics, que anirà coneixent amb el temps, com el capità Haddock, el professor Silvestre Tornassol o els poc afortunats detectius Dupond i Dupont, entre d’altres. Una obra mestra.
Smith, Jeff
Bone
Els Bone es caracteritzen per ser uns éssers blancs, calbs i amb grans nassos. Després de creuar un desert apareixen en una misteriosa vall. Ràpidament es veuran immersos en una heroica aventura per tal de salvar la vall. Aventures d’un altre món.
Cavall fort
Una revista quinzenal en llengua catalana i de còmic en català, destinada a infants i joves. Segueix un model allunyat del consumisme i de les capçaleres que funcionen com a activitat comercial. En som fans.
Pearson, Luke
Hilda
Granada: Barbara Fiore, cop. 2013
Esperits del mar, gegants, estranys homes de fusta i trols. Les excursions de la Hilda mai es limiten al regne de l’ordinari. Aquesta lectura ens ofereix unes quantes sorpreses, encara que, com bé diu Hilda: «així és la vida de l’aventurer». Un emocionant conte per a nens i adults.
[Llegir +]
Wazem – Peeters
Koma
Madrid : Dibbuks, cop. 2006
Una narració fabulosa amb aroma de gòtic industrial i petites notes de steampunk. Koma és un còmic infantil, intel·ligent i brillant, que permet gaudir d’una lectura adulta més profunda.
[Llegir +]
Sfar, Joann
El petit vampir
Barcelona [etc.] : Alfaguara, 2005
“Els vampirs són lliures com l’aire. Volen, es poden convertir en rates, en llops, en ratpenats, fins i tot poden mossegar les noies i xuclar-los la sang sense que les seves mares els renyin.
– Francament, Vampir, què vols que et digui…
– No tens res millor a fer que anar a l’escola?”
[Llegir +]
Toriyama, Akira
Dr. Slump
Dr. Slump narra les aventures del professor Senbei Norimaki i de la seva creació, un robot amb forma de xiqueta de 13 anys anomenada “Arale”. Hoyoyo!
[Llegir +]
Chamblain, Joris
Els diaris de Cirera
Una autèntica meravella per a xiquetes, xiquets i adult! Us recomane els quatre!
Bones lectures!
9 Comments
Llegir còmics en edat infantil és una bona manera d’endinsar-se en el món de la lectura. Quan jo era petita, recordo que a la biblioteca de l’escola vaig descobrir el món de’n Yakari, un petit indi que tenia l’habilitat de parlar amb els animals. M’encantava i encara avui en dia, quan vaig a la biblioteca i trobo algun dels seus volums per casualitat, m’arrenca un somriure i em transporta a la meva infància..a aquella petita biblioteca del pis d’adalt.
Hola Raquel,
Jo també ho faig. M’encanta llegir amb ulls de nena 😉
I Yakari és genial!
Jo l’Arale només la he conegut en dibuixos animats!
A casa meva som de Mortadelo, Astèrix, Tintin i Spirou. Sempre es podia trobar un al costat del “tron”.
És que als trons s’han forjat grans lectors ^_^
Em sembla del tot imprescindible que en aquest llistat aparega “Els diaris de Cirera”. Una autèntica meravella per a xiquetes, xiquets i adult! Us recomane els quatre!
Afegit Josep 😉 Encara que ens falta una mica de descripcció…
Cal reivindicar la tasca de Cavall Fort en la divulgació del còmic per a diversesgeneracions. Filemó (no Mortadelo y Filemó, sinó el Philémon de Fred), Gil Pupil·la, Valerian, Benet Tallaferro… Còmics meravellosos publicats per entregues a la revista. Jo els vaig descobrir fa 40 anys!
Mis preferidos cuando era niña, los de Mortadelo y Filemón, para también devoraba los de la revista Tío Vivo y Cavall fort.