Aprendre idiomes es pot fer a través de diferents vies, entre les quals comencen a prendre més rellevància les subscripcions a canals de xarxes socials o aplicacions mòbils.

Actualment, disposem d’un bon ventall d’aplicacions per aprendre idiomes. Les més populars i utilitzades són les que ofereixen múltiples llengües dins la mateixa eina però també en trobem de dissenyades per a un sol idioma.

A més, n’hi ha que s’han especialitzat per treballar aspectes específics de l’aprenentatge com la conversa, la pronunciació i la lectura i també, podem trobar bons traductors per fer servir en qualsevol moment o situació.

Esperem que aquesta guia d’apps d’aprenentatge d’idiomes us sigui  d’utilitat. Recordeu que la Biblioteca Jaume Fuster posa a la vostra disposició grups d’intercanvi i materials d’autoaprenentatge perquè els idiomes no siguin cap barrera a l’hora de viatjar, contactar amb nous amics  o trobar feina*.

* Les apps proposades són preferentment gratuïtes. Fonts consultades: Play Store de Google i App Store.

 

CONVERSA I INTERCANVI D’IDIOMES

 

31

HiNative

Podràs interactuar amb parlants nadius de 120 idiomes i aclarir els teus dubtes sobre pronunciació, vocabulari i frases fetes mitjançant la veu o fent servir una foto.

Disponible per a  iOS i Android

32

Learn English Speak English

Aplicació guanyadora de diversos premis que permet establir diàlegs amb parlants nadius mitjançant el vídeo i inclou també qüestionaris per millorar l’escolta, el vocabulari i la gramàtica.

Disponible només per a Android

 

HelloTalk

HelloTalk

Amb aquesta aplicació premiada podràs posar-te en contacte amb altres parlants nadius o tutors de fins a 160 països diferents. Entre els serveis que ofereix hi ha la traducció, la transliteració, la correcció gramatical i el reconeixement de veu.

Disponible per a  iOS i Android

34

English Conversation Practice

App dissenyada per practicar i millorar la conversa en anglès amb 200 lliçons que contenen exercicis de comprensió, qüestionaris i eines per gravar i valorar el teu progrés. Té l’opció d’ús fora de línia (sense connexió a Internet).

Disponible per a  iOS i Android

 

35

Tandem

Plataforma molt similar a Speaky que permet trobar una parella de conversa de qualsevol part del món però que també ofereix la possibilitat de fer converses temàtiques i consultar tutors professionals.

Disponible per a  iOS i Android

 

LECTURA I TEXTOS GRADUATS

 

Beelinguapp

Beelinguapp

Per aprendre idiomes llegint i escoltant històries, contes i novel·les a partir de la descàrrega d’arxius en format audiollibre. Els idiomes disponibles són: l’anglès, l’alemany, l’espanyol, el portuguès, el francès, l’italià, l’hindi, el coreà, el rus, el turc, l’àrab, el xinès i el japonès, i a més els textos tenen la seva versió bilingüe per ser llegits de forma paral·lela.

Disponible per a  iOS i Android

37

Dubbuk

Col·lecció de llibres i textos graduats per llegir i practicar l’anglès britànic i l’espanyol. Es tracta d’audiollibres (eBBi Book) que tenen les opcions de text i d’àudio amb les següents funcions: traducció professional, diccionari bilingüe WordReference, textos paral·lels i escolta sincronitzada amb el text.

Disponible per a iOS, Android i Web.

 

TRADUCTORS i DICCIONARIS

 

Reverso Diccionario Traductor

Reverso Diccionario Traductor

Molt bona eina útil tan per a estudiants com professors i també professionals que ofereix traduccions de forma immediata en 14 llengües a partir de text o de veu. Inclou especificacions sobre pronunciació, història, creació de llista de termes favorits o suggeriments de sinònims a partir del context de cerca.

Disponible per a iOS i Android

Awabe

Awabe

Gràcies a aquesta aplicació podràs obtenir la traducció simultània de textos en diferents traductors. Amb una interfície fàcil d’usar pot traduir veu i ofereix una gran quantitat de continguts en àudio.

Disponible només per a Android

 

41

Microsoft Traductor

Ofereix el seu ampli ventall de funcions per a més de 60 idiomes. Entre les més destacables hi ha la traducció de textos, de veu i de conversa, i també d’imatge a partir d’una càmera o per captura de pantalla. Guies de pronunciació i transliteració, llibres d’expressió i recerca de traduccions alternatives. Es pot utilitzar fora de línia.

Disponible per a  iOS i Android

 

MONOLINGÜES

 

ALEMANY

 

Brief Schreiben

Brief Schreiben

Aplicació per aprendre a escriure diferents temes de l’alemany així com també cartes o textos formals. Vocabulari adaptat des dels nivells A1 fins al C1.

Disponible per a iOS i Android.

02

Erste Schritte in Deutschland

Classificat en 10 temes aquest joc t’ajudarà a adquirir un bon vocabulari de l’alemany per a les diverses situacions quotidianes. Adreçat a estudiants d’alemany del nivell B2 i que van a fer una estada a Alemanya.

Disponible per a iOS i Android.

 

German Grammar Test

German Grammar Test

Una aplicació molt completa per aprendre i millorar els coneixements en gramàtica alemanya mitjançant unes 60 lliçons i més de 10.000 tests sobre verbs, noms, frases fetes i estructures gramaticals.

Disponible només per a  Android.

DW Learn German

DW Learn German

Amb una primera prova de nivell podràs saber per on començar a aprendre. Inclou continguts per a tots els nivells del Marc Comú de Referència, vocabularis, gramàtica, vídeos i exercicis interactius.

Disponible per a iOS i Android.

 

ANGLÈS

 

05

Improve English: Word Games

Dissenyada especialment per a millorar el vocabulari, els “phrasal verbs” i aclarir els dubtes gramaticals més comuns. Té una completa secció de lliçons i proves sobre vocabulari i gramàtica que també ajuden a preparar exàmens oficials com l’IELTS o el TOEFL. A més et permet avançar en els teus coneixements tot aprenent amb  jocs interactius.

Disponible només per a  Android.

English Grammar Practice 2018

English Grammar Practice 2018

Amb aquesta aplicació podràs practicar tota la gramàtica anglesa des del nivell bàsic i fins a l’avançat a partir d’exercicis i proves.

Disponible només per a IOS.

 

07

LearnEnglish Podcasts

Per millorar l’escolta del teu anglès amb una sèrie de converses gravades per locutors nadius que reprodueixen situacions quotidianes. S’inclouen qüestionaris per comprovar la comprensió de les escoltes i en la última versió s’hi han afegit nous episodis sobre l’entorn laboral i dels negocis.

Disponible per a  iOS i Android.

08

Voxy

El mètode d’aquesta app consisteix en lliçons personalitzades basades en el teu nivell d’anglès, interessos i fites. Pots tenir classes particulars amb tutors certificats i nadius d’anglès per millorar les teves habilitats. Tot el contingut està basat en situacions de la vida real i en text rellevant en les teves activitats diàries. El seu ús està recomanat pe The New York Times i la CNN, entre altres moltes empreses de comunicació.

Disponible per a  iOS i Android.

 

CATALÀ

 

Aprendre català

Aprendre català

App amb un ampli llistat de recursos per aprendre i ampliar el teu vocabulari del català amb un diccionari Flashcard, cursos adaptats a tots els nivells i ritmes d’aprenentage i àudios per escoltar en qualsevol moment del dia o bé mentre dorms mitjançant l’innovador mètode de l’hipnopèdia.

Disponible només per a Android.

Guies conversa universitària

Guies conversa universitària

Adreçada tan als estudiants internacionals que venen a Catalunya com als catalans que van a estudiar a l’estranger. Permet combinar el català amb les principals llengües europees i també amb el xinès, el rus, l’aranès, l’hebreu i l’àrab. Conté un ampli vocabulari i frases dels contextos més habituals com són l’allotjament, l’oficina bancària, els transports públics, el restaurant, el lleure, els serveis mèdics… etc.

Disponible per a iOS i Android.

 

Picalletres

Picalletres

Jocs lingüístics per lletrejar paraules, detectar barbarismes i errors ortogràfics. Diverteix-te i entra en el rànquing dels millors picalletrejadors!

Disponible només per a Android.

Posa’ls

Posa’ls

Mitjançant exercicis pràctics i explicacions teòriques aprendràs de forma autònoma a com fer ús dels pronoms febles. Adreçat a estudiants dels nivells B2 i C1 i també per a alumnes d’ESO i Batxillerat.

Disponible només per a Android.

 

FRANCÈS

 

09

Améliorez votre français!

Amb aquesta aplicació podràs millorar la  teva ortografia, gramàtica i vocabulari. Conté 209 lliçons i 750 exercicis.

Disponible per a  iOS i Android.

TCF – Test de français

TCF – Test de Connaissance du Français

Aplicació de referència que inclou textos i exercicis per practicar la gramàtica i el vocabulari, millorar la comprensió lectora i del llenguatge per a tots els nivells des de l’A1 al C2. Inclou proves de nivell i per preparar l’examen d’accés a les universitats franceses.

Disponible per a  iOS i Android.

 

Français Authentique

Français Authentique

Basada en podcasts i vídeos de Youtube aquesta aplicació ha estat creada a nivell particular per un aficionat que ha a aconseguit crear una comunitat de seguidors mitjançant Facebook. També ofereix un curs gratuït d’aprenentatge i converses. Es recomana tenir un bon nivell de comprensió oral del francès per aprofitar-ne els continguts.

Disponible per a  iOS i Android.

12

Frantastique

Aquesta app ofereix cursos de francès de caràcter diari i personalitzats amb continguts escrits, d’àudio i vídeo que et permetran practicar els accents. La durada és de 15 minuts diaris, ofereix correcció immediata i explicacions personalitzades.

Disponible per a iOS i Android.

 

ITALIÀ

 

Italian verbs: Learn & Train

Italian verbs: Learn & Train

Aprendràs i practicaràs la construcció de formes verbals a partir de la conjugació de 15 temps verbals de 7.000 verbs italians. També es pot utilitzar fora de línia.

Disponible només per a Android.

Listen and Learn Italian

Listen and Learn Italian

Conté 300 àudios per escoltar en línia sobre múltiples temàtiques d’interès com la científica, la política i la històrica a més de converses sobre la vida quotidiana. Apte per a aprenents de qualsevol nivell que tenen com llengua mare l’anglès, l’alemany, l’espanyol, el portuguès o el japonès.

Disponible només per a Android.

 

JAPONÈS

 

15

JA Sensei

Disposa de 23 classes de japonès per aprendre els conceptes bàsics, exercicis interactius, frases fetes per fer servir en viatges i àudios per aprendre a pronunciar les paraules.

Disponible només per a Android.

17

Obenkyo

Una bona eina per practicar qualsevol dels components de l’escriptura japonesa: hiragana, katakana i kanji, així com també la numeració en romaji, hiragana i kanji. Ofereix diferents tests de nivell des del bàsic fins al més professional, així com traducció, vocabularis i lectures.

Disponible només per a Android.

 

PORTUGUÈS

 

Português Coruja: Fácil e Divertido

Português Coruja: Fácil e Divertido

Per a estudiants de nivell intermedi i avançat amb aquesta app aprendràs de forma pràctica a resoldre els dubtes que tinguis sobre el portuguès brasiler, mentre realitzes qüestionaris amb diferents nivells de dificultat que a més inclouen comentaris.

Disponible només per a Android.

Português Panda para Concursos e Provas

Português Panda para Concursos e Provas

Aquesta aplicació conté fins a 1.000 qüestionaris de diferents graus de competència del portuguès amb els quals obtindràs informes del teu rendiment. Inclou també un extens catàleg de classes en format vídeo, comentaris i interpretació de textos.

Disponible només per a Android.

 

XINÈS

 

21

ChineseSkill

Per aprendre a bon ritme i de forma divertida el xinès mandarí. Ofereix petites unitats didàctiques basades en jocs per posar a prova les teves habilitats d’escolta, parla, pronunciació, lectura i escriptura. Inclou arxius d’àudio de parlants nadius i es pot fer servir fora de línia.

Disponible per a  iOS i Android.

Skritter Chinese

Skritter Chinese

Amb aquesta aplicació aprendràs xinès i portaràs un entrenador d’escriptura al palmell de la teva mà.

Disponible per a iOS i Android.

 

MULTILINGÜES

 

Clozemaster

Clozemaster

Aplicació molt útil per aprendre progressivament vocabulari. S’adapta a les necessitats de l’aprenent ja que permet seleccionar no només l’idioma que vol aprendre sinó també quina és la seva llengua d’origen. Es poden fer fins a 100 combinacions de parelles d’idiomes entre els quals es pot escollir per exemple, el català, l’euskera i l’esperanto.

Disponible per a iOS i Android.

24

Babbel

Conté una gran varietat d’idiomes, des del clàssic anglès fins a l’ alemany, el portuguès brasiler, el turc, el suec, el polonès, l’holandès, el noruec, l’indonesi o el danès. Podràs practicar la teva pronunciació mitjançant el reconeixement de veu.

Disponible per a iOS i Android.

 

Busuu

Busuu

Amb aquesta app podràs aprendre paraules i frases clau en anglès, francès, alemany, italià, portuguès, polonès, rus, turc, etc. A més, conté més de 150 temes quotidians i s’hi poden realitzar cursos, comentaris lingüístics, pràctiques d’audició, lectura, escriptura i conversa. A més, et permetrà practicar tot allò que aprenguis amb parlants natius.

Disponible per a  iOS i Android.

26

Duolingo

Et permet aprendre anglès, francès, alemany i portuguès amb lliçons en què aprendràs també la pronunciació de les paraules. Podràs escollir el teu nivell i senyalar les fites que vols marcar-te per aprendre l’idioma.

Disponible per a  iOS i Android.

 

Quizlet

Quizlet

Molt popular entre els estudiants, conté 18 idiomes per aprendre i amb els que pots preparar exàmens mitjançant jocs, vídeos i arxius d’àudio que et permetran
millorar l’escriptura i l’escolta. També inclou vocabularis especialitzats.

Disponible per a iOS i Android.

Drops

Drops

Ideada en forma de jocs d’una durada de 5 minuts podràs aprendre diàriament de forma divertida i sense que te n’adonis el vocabulari de fins a 30 idiomes diferents.

Disponible per a iOS i Android

 

Nextlingua

Nextlingua

Per aprendre de forma progressiva mitjançant jocs dinàmics i recursos didàctics l’anglès, el francès, el portuguès, l’italià i l’espanyol. Complementa les lliçons un diccionari visual amb un ampli vocabulari, conjugacions i gramàtica per a tots els nivells d’aprenentatge des de l’inicial fins l’avançat.

Disponible per a iOS i Android.

Fun Easy Learn

Fun Easy Learn

Amb aquesta app pots aprendre fins a 59 idiomes entre ells, el català. Conté frases fetes i vocabularis molts complets de diferents temàtiques amb transcripcions fonètiques i àudios adaptats a tots els nivells de dificultat. Els jocs interactius et permeten conèixer l’evolució del teu aprenentatge. També funciona fora de línia.

Disponible només per a Android.

 

Learn Japanese, Korean and Chinese (LingoDeer)

Learn Japanese, Korean and Chinese (LingoDeer)

Aplicació d’èxit entre els aprenents d’idiomes asiàtics que conté jocs i exercicis interactius, vocabularis i frases fetes i gravacions de parlants nadius per a tots els nivells fins a l’intermedi superior. També funciona fora de línia.

Disponible per a iOS i Android.

 

14 Comments

  • Hola Stefan veig que ambdues propostes són molt interessants però no tenen “versió app”, i aquest post se centrava en les aplicacions mòbils. Les apuntem per un futur article amb recursos web per aprendre idiomes. Gràcies i fins aviat

 1. Molt bones propostes, coneixia algú es però d’altres no i les apunto per compartir amb els meus alumnes de secundària i batxillerat, moltes gràcies!!!!

 2. Bon dia!

  Moltes gràcies per les recomanacions. Si em permeteu, comparteixo una altra per aprendre francès que particularment m’agrada força: le mot du jour, disponible per a iOS i Android, gratuïta.

  https://communfrancais.com/2018/10/12/test-application-mot-du-jour/

  És una app per aprendre (o revisar) vocabulari. Presenta una paraula aleatòria diària, amb la seva fonètica, definició i altres elements propis de l’entrada d’un diccionari.

  Salutacions,

 3. Gràcies a vosaltres! Ens alegrem de que us siguin interessants i útils. Recordeu que pel 2020 en tindreu una nova actualització.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.