Castillo de arena, Frederik Peeters / Pierre Oscar Lévy

Castillo de arena - Frederik Peeters / Pierre Oscar Lévy

Castillo de arena - Frederik Peeters / Pierre Oscar LévyPeeters, Frederik / Lévy, Pierre Oscar. Castillo de arena. Bilbao: Astiberri, 2010

Quan només el terror pot defensar-nos de l’angoixa. Quan una platja es converteix en broma macabra del destí. Quan no pots parar de llegir un guió sorprenent i original. Quan la genialitat descriptiva d’unes vinyetes t’enganxen en la seva voràgine, queda clar que ens trobem davant un còmic especial.

Frederik Peeters descriu aquesta història concebuda en col·laboració amb el cineasta Pierre Oscar Lévy com “un relat de Bradbury amb un toc social i un costat fosc”.

En aquesta ocasió lautor de Píldoras azules canvia l’emotivitat per l’experimentació i el resultat és una història molt inquietant que es queda en la memòria.

Peeters és un autor que no avorreix ni decep, perquè és dels que es lliura i dóna una mica de sí mateix, cada vegada que es posa a treballar en una història.

Castillo de arena - Frederik Peeters / Pierre Oscar Lévy Castillo de arena - Frederik Peeters / Pierre Oscar Lévy Castillo de arena - Frederik Peeters / Pierre Oscar Lévy

 

A Castillo de arena, tretze personatges descobreixen un cadàver en una platja on la realitat es deforma i han d’enfrontar-se a un destí que se’ls escapa com sorra entre els dits. Una premissa que ens remet a El ángel exterminador de Luís Buñuel, un film amb situacions que incomoden i remouen alguna cosa per dins.

I no és d’estranyar trobar influències cinematogràfiques, doncs el cinema està en les arrels d’aquesta obra, atès que en l’origen va ser un guió de pel·lícula que no ha arribat a veure la llum i que ara ha estat rescatat en format de còmic.

3 Comments

  1. Un comic que pot estar molt intrigan i interessant de llegir,perquè ès una història que no saps que ha passat fins al final.

  2. Aquesta obra fantàstica i simbòlica a la vegada m’ha fet remoure per dintre. A la vegada poètica, surrealista, terrorífica i fascinant, m’ha portat directament de la presó que suposa aquesta platja i/o la mansió burgesa a la exposició directa del que significa la condició humana: brutalitat i egoisme com a conseqüència de la degradació humana.
    Una bona recomanació per explorar el nostre costat més fosc…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.