Hans Zimmer

Hans Zimmer. Font. Wikipedia
 
El passat divendres 5 d’abril va haver un concert de bandes sonores compostes per Hans Zimmer sota el nom The world of Hans Zimmer que es va celebrar al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L’orquestra del concert era l’Orquestra del Teatre del Bolsoi de Bielorussa i amb el Cor de la ràdio i televisió bielorussa. Sota la batuta del director de l’orquestra, vam trobar el Gavin Greenaway, un dels directors d’orquestra favorits del compositor.

 

Zimmer, Hans; Howard, James Newton
The Dark knight : original motion picture soundtrack

New York : Warner Bros, 2008

El concert va començar amb la lluita de Batman i el Joker pel control de Gotham City, una banda sonora molt dinàmica i paradigmàtica per les bandes sonores de la pel·lícula d’acció. Després, van sonar dues bandes sonores més de pel·lícules d’acció: El rey Arturo (Antoine Fuqua, 2004, una música no tan coneguda inspirada amb la música celta. I l’altra va ser: Misión Imposible 2 (John Woo, 2000), com que l’acció se situa a Sevilla, la part musical més coneguda està basada en música de flamenc, el recull de la música de Misión Imposible 2 va ser culminada amb la veu de Lisa Gerrard.

 

Zimmer, Hans
Pearl Harbor: music from the motion picture

USA : Hollywood, 2001

Per aquesta banda sonora el compositor va optar per donar més protagonisme la part més romàntica de la música, amb un bell tema principal.

 

Zimmer, Hans
Rush

Burbank : Water Tower, 2013

La música ens endinsa en el món de les carreres automobilístiques de Formula 1 que transmet tant la velocitat de les carreres com la rivalitat dels conductors dels cotxes.

 

Zimmer, Hans
The Da Vinci code: original motion picture soundtrack

[SI] : Sony, 2006

La primera part del concert finalitzava amb una de les bandes sonores de Hans Zimmer més reconegudes per la crítica especialitzada on el cor té una gran presència. La música transmet la persecució al personatge protagonista i també la misticitat de la religió. Amb les darreres notes del tema final va fer posar en peus el públic del Palau Sant Jordi.

 

Zimmer, Hans
Madagascar 2: escape Africa : music from the motion picture

Colorado : Interscope, 2008

Amb aquesta banda sonora, es va mostrar que les bandes sonores de pel·lícules d’animació tindria un pes important en aquesta etapa del concert. Segons, va dir el compositor, aquestes bandes sonores li permeten fer una música més esbojarrada.

 

Zimmer, Hans
Spirit: Stallion of the Cimarron : music from the original motion picture

[SI] : A&M, 2002

Per aquesta banda sonora, el compositor va triar una música més influenciada per la música tradicional nord-americana, en canvi amb la propera banda sonora va canviar d’àrea geogràfica i d’influència musical.

 

Zimmer, Hans; Powell, John
Kung Fu Panda: music from the motion picture

[SI] : Dreamworks, 2008

En aquesta banda sonora el compositor va veure de la tradició xina i els seus instruments tradicionals.

 

Zimmer, Hans
Hannibal: original motion picture soundtrack

London : Decca, 2001

Amb aquesta banda sonora i amb The Holiday (Nancy Meyers, 2006) va trencar la part d’animació. Amb Hannibal recrear el terror del Doctor Lecter a la bella ciutat de Florència amb The Holiday una música més amable, romàntica i sobretot nadalenca.

 

Zimmer, Hans
The Lion King: original motion picture soundtrack

USA : Walt Disney, 1994

Aquesta és la partitura més aplaudida i sobretot premiada pel compositor, ja que per aquesta banda sonora va guanyar el seu únic Òscar en aquesta categoria l’any 1994. Música d‘influència africana i segons diu el compositor és un homenatge cap al seu pare, ja que també va morir quan ell era jove.

 

Zimmer, Hans; Gerrard, Lisa
Gladiator : music from the motion picture

Universal City : DreamWorks, 2000

Aquesta partitura també és molt aplaudida per part del públic i de la crítica especialitzada. Al Palau van sonar les dues parts més destacades de la música: la de la batalla i la cançó Now we are free.

 

Zimmer, Hans
Inception: music from the motion picture

Burbank: Reprise, 2010

Va sonar el tema Time, que és el fragment més melòdic de la pel·lícula Origen i a més a més va comptar amb la presència de Hans Zimmer a l’escenari tocant la guitara. Com a detall del concert, el compositor duia una samarreta d’Ennio Morricone.

 

Zimmer, Hans
Pirates of the Caribbean: dead man’s chest

[SI] : Disney, 2006

Per acabar el concert, vam acompanyar al capità Jack Sparrow en la Perla negra, on vam sentir música d’abordatge acompanyat amb una copeta de rom.
 

Si voleu gaudir de l’espectacle, aquest concert tornarà a Barcelona el pròxim 5 de desembre de 2019.
 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.