Daredevil - Frank Miller

Miller, Frank; Sienkiewicz, Bill
Daredevil: amor y guerra

Torroella de Montgrí: Panini Còmics, cop. 2012

Una tarda assolellada com qualsevol altra, un noi surt de l’escola, preocupat perquè allà hi ha uns busca-raons que li busquen les pessigolles. Al noi, que s’anomena Matt Murdock, li agradaria tornar-s’hi, però el seu pare li té prohibit. Només els ignorants recorren als punys, li diu. En Matt entén que el seu pare vol una vida millor per ell, però li bull la sang. Vol justícia, no sermons. Quan veu que un ancià està a punt d’ésser atropellat per un camió que transporta materials perillosos, reacciona instintivament. Salva l’ancià, però paga un preu molt alt. Els materials el deixen cec per tota la vida. Ja no hi haurà més tardes assolellades per ell. Només li queden la foscor i el desig de fer el bé.

Aquesta és a grans trets la història de l’origen de Daredevil, el superheroi que protagonitza la nostra ressenya d’avui. El personatge va ser creat l’any 1964 pel guionista Stan Lee i el dibuixant Bill Everett. Lee va desenvolupar el personatge a partir del concepte de justícia cega, preguntant-se quina era la seva vigència en el món modern, tan complex i divers. I és que, malgrat la seva discapacitat, en Matt va fer cas al seu pare i va estudiar de valent, convertint-se en un advocat de prestigi. Com que en Matt veia de primera mà que el sistema legal deixava lliures als delinqüents va decidir convertir-se en un superheroi emmascarat: Daredevil.

Daredevil fa servir les seves habilitats per protegir la ciutat de Nova York.
Daredevil fa servir les seves habilitats per protegir la ciutat de Nova York.

Com podeu veure, es tracta d’un còmic de superherois una mica diferent, ja que planteja interessants preguntes, com si és lícit actuar fora de la llei si els motius són moralment justos o la diferència entre justícia i venjança. En aquest sentit, les aventures de Daredevil tenen més a veure amb el gènere negre que amb l’èpica còsmica i despreocupada d’altres sèries de l’editorial Marvel. Unes connexions que el guionista i dibuixant Frank Miller va portar fins a les últimes conseqüències durant la seva aclamada etapa a la sèrie, a la qual pertany l’obra que ens ocupa. A Daredevil: amor y guerra, el protagonista s’enfronta a la seva arxinèmesi, el cap de la Mafia conegut com a Kingpin, que comença una guerra per amor amb conseqüències imprevisibles.

Wilson Fisk
Wilson Fisk, el cruel rei dels baixos fons, farà el que faci falta per curar la seva estimada esposa Vanessa.

Herois amb conflictes per resoldre, malvats amb el cor destrossat, belles dones que els fan ballar el cap, la nit i la ciutat de Nova York. Una història senzilla que es converteix en una experiència sensorial de primer ordre gràcies al talent del dibuixant Bill Sienkiewicz. Les pàgines de Sienkiewicz són sensuals, oníriques, amb una atmosfera un xic al·lucinada que li va molt bé a aquesta història d’amors al límit.

Siwnkiewicz
Siwnkiewicz mostra als superherois com mai els havíem vist.

Sense dubte, una aposta arriscada per un còmic comercial de superherois, però que resulta tot un encert. En definitiva, un còmic ideal per introduir-se en el món del personatge que de ben segur us deixarà amb ganes de més. Per acabar, us deixo amb el tràiler de la sèrie que li han dedicat fa uns mesos i que està recollint crítiques molt entusiastes:

https://youtu.be/d1rwE54cAgY

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.