Elefants al pont de Brooklyn: realitat o ficció?

Prince, April Jones. Vint-i-un elefants al pont de Brooklyn. Barcelona: Joventut, 2007.

El pont de Brooklyn és tot un símbol de la ciutat de Nova York. Podem trobar recurrents referències d’aquesta gran obra d’enginyeria (durant vint anys va ser el pont penjant més llarg del món), tant al cinema com a la literatura.

La construcció del pont va durar uns tretze anys, llarg temps d’espera per als veïns d’una riba (Brooklyn) i l’altra (la ciutat de Nova York). Quan finalment es va inaugurar, molts dubtaven de la seva resistència.

L’empresari circense Phineas T. Barnum va veure en les reticències dels ciutadans una oportunitat per demostrar que el pont era segur i al mateix temps presentar “l’espectacle més gran del món”: la desfilada de vint-i-un elefants al pont de Brooklyn. De ben segur que fou un esdeveniment sorprenent i inoblidable per a tots aquells que el van presenciar.

Les suggerents il·lustracions de François Roca, aconsegueixen crear l’ambientació de l’època en la que s’inscriu el conte (segle XIX).

Són especialment interessants les notes de l’autora, que ens presenta un seguit de referències i adreces d’internet per aquells que vulguin obtenir més informació relacionada amb aquest fet.

¿Sabies que al llarg de la història els elefants han estat utilitzats no només per demostrar la solidesa dels ponts pel seu pes, sinó perquè proven les superfícies amb les potes abans de travessar estructures insegures?  Si t’agraden les curiositats… amb aquest llibre en descobriràs unes quantes!

1 Comment

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.