Entrevistem a Teresa, guanyadora del premi de març del Bibarnabloc

Teresa, guanyadora del concurs de març del Bibarnabloc

La Teresa ha vingut a la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte, a recollir un lot de llibres de la col·lecció de contes de comunicació no violenta En Roi Rondinaire. Ens explica que és la segona vegada que participava en el concurs Bibarnabloc i que en veure les fotografies d’altres guanyadors va veure que era un premi real.

Com que rep la informació del MésBiblioteques, s’assabenta de tot el que fem i sabia perfectament la resposta del mes de març, que el programa d’activitats infantils es diu Lletra petita. Té amigues amb infants i sempre que té notícies d’activitats com l’EstàsOn, els hi fa arribar.

La Teresa és de Saragossa i, tot i que allà no utilitzava tant les biblioteques, aquí sí perquè creu que tenen molta més vida i una gran oferta d’activitats. Li agrada “perseguir llibres” i va tant a la Biblioteca del Poble-sec – Francesc Boix, com a la Sant Antoni – Joan Oliver o la de Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte. Per la Teresa la gran contribució de la xarxa de biblioteques és que és una font d’informació i coneixement brutal i gratuït. Li agrada agafar llibres que li criden l’atenció per poder-los fullejar i veure si li agraden o no.

Un altre fet que destaca molt positivament són els cicles temàtics i com les biblioteques vesteixen els esdeveniments amb llibres relacionats amb el tema, exposicions i activitats. La Teresa comenta que se li acudeixen poques coses per millorar l’oferta de les biblioteques, però que si hagués de dir-ne alguna, li agradaria que hi hagués  contacontes per a adults!

Últimament, li interessen els temes de bioètica, neurociència o intel·ligència artificial. Per això, ens recomana l’últim llibre que s’ha acabat, Vagina: una nueva biografía de la sexualidad femenina de Naomi Wolf. Diu que és interessant, i que l’hauria de llegir tothom, tant homes com dones, ja que la fisiologia de la dona encara està poc estudiada i sobretot la sexualitat. Les dones estem cablejades, de manera neuronal i de vegades el que passa al cos va íntimament lligat amb la nostra salut mental.

Seguint el mateix estil de llibre, ens recomana també La Neurociencia del cuerpo: cómo el organismo esculpe el cerebro de Nazareth Castellanos. Hi destaca d’aquest la gran connexió del cervell amb la resta del cos i com hem de tornar més a aquest per estar més arrelats a nosaltres mateixes.

10 Comments

  1. Enhorabona Teresa!
    A mi m’encanten les biblioteques de la Diputació, però em va a èpoques, hi havia anat molt amb els nens quan eren petits a llegir, a escoltar contes…etc i ara vaig a un Club de lectura que m’encanta i intento anar a totes les conferències, presentacions, exposicions etc. que puc. També agafo forces llibres, còmics, películes i música. Fan un molt bon servei cultural.

  2. Coneixia el pulitzer de Hernán Diaz i desconeixia a Barbara Kingsolver, guanyadora també. Serà un bon motiu per llegir-la. Gràcies.
    Felicitacions a la Teresa!

  3. Jaja, gracias por las felicitaciones! Y gracias también por el regalo al Bibarnabloc 🙂 Suerte a quienes participen en las siguientes ediciones!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.