Demon Copperhead, de Barbara Kingsolver

KINGSOLVER, BARBARA

Barcelona: Navona, 2023

Ambientada a les muntanyes del sud dels Apalatxes, Demon Copperhead és la història d’un noi nascut d’una mare soltera adolescent en una caravana, sense cap altre patrimoni que el seu atractiu natural i els cabells rojos del pare difunt, un enginyer càustic amb un talent excepcional per a la supervivència. En el llibre, relatat amb la seva pròpia veu, Demon s’enfronta als perills moderns de les llars d’acollida, el treball infantil, les escoles en ruïnes, l’èxit esportiu, l’addicció, els amors desastrosos i les pèrdues a cabassos.

Barbara Kingsolver, criada en una zona rural de Kentucky (Estats Units), es va llicenciar en Biologia el 1977. Després de recórrer Europa durant dos anys, va tornar als Estats Units i es va instal·lar a Arizona, on va treballar com a redactora d’informes tècnics. Després va començar a escriure novel·les sobre les qüestions que la preocupaven, com ara els drets humans i el medi ambient. Ha escrit, entre altres títols, Arbres de mongetes, Praderas en el cielo, Els somnis dels animals i l’exitosa La Bíblia de l’arbre de verí. Demon Copperhead és la seva darrera novel·la, amb la qual ha obtingut el premi Pulitzer 2023.

Dimecres, 20 de març de 2024, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Antonio Lozano va conversar amb Barbara Kingsolver sobre aquesta novel·la.

6 Comments

  1. D’aquesta autora només he llegit “La Bíblia del arbre de verí”. I la veritat és que em vaig quedar amb ganes d’endinsar-me una mica més en la seva obra. Aquesta nova publicació serà una bona oportunitat per fer-ho. Gràcies!

  2. He de confessar que no coneixia aquesta autora, però, després d’escoltar l’entrevista, penso que mirrè de llegir-la.
    És així, gràcies a vosaltres, com anem descobrint noves lectures. Gràcies!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.