Esmeralda - Rumb a l'horitzó - Sara Rojo

Esmeralda - Rumb a l'horitzó - Sara RojoRojo, Sara. Esmeralda rumb a l’horitzó. Madrid : Macmillan, cop. 2012

Esmeralda és el nom genèric d’una sèrie de còmics protagonitzats per la Lina, una nena petita que porta una existència tranquil·la i feliç fins que la mort de la seva mare la posa en una situació realment complicada.

Amb aquest punt de partida tan dramàtic l’autora i il·lustradora Sara Rojo ens regala aquest còmic que, entre vinyetes, ens transporta a un escenari i a uns personatges hereus dels millors clàssics d’aventures infantils, protagonitzats per petits herois i heroïnes que tot i l’adversitat són capaços de capgirar el seu destí a base de determinació i valentia i que serveixen de ferma bastida sobre la qual teixir històries com aquesta plena d’humor, amistat i aventures.

Al primer còmic, Rumb a l’horitzó, coneixem el petit univers de la Lina. Sabrem que és la filla d’una dona enigmàtica procedent dels Mars Australs que va haver d’abandonar els seus quan va conèixer el pare de la Lina, un botànic que navega per terres llunyanes catalogant plantes estranyes.

ESMERALDA

Les primeres pàgines, ens dibuixen pinzellades del caràcter de la Lina, anirem descobrint que la seva mare ha mort i que ella l’enyora moltíssim, però que abans de morir li fa dos regals tan extraordinaris com enigmàtics, un llibre en blanc que algun dia podrà llegir i l’ou de la criatura que aviat serà la seva companya inseparable, la “draki” Esmeralda. Sense gaire temps per pair el gran canvi que suposa quedar orfe de mare es troba amb un altre entrebanc i és que el seu pare ha de partir, a bord de la nau Horitzó, a fer la seva feina als Mars Australs i evidentment no pot endur-se amb ell una nena tan petita, la cruel alternativa per la Lina serà anar a viure amb una àvia aristocràtica, en el pitjor sentit, i una mica avinagrada a qui no agraden els nens i que no vol ni sentir parlar de mascotes a casa seva…

caa984fb73No espatllarem la lectura a ningú si diem que, evidentment, la Lina no anirà a viure amb l’àvia i què llegint el títol podem fer-nos una idea de cap a on anirà la trama. I no cal dir que si us animeu a llegir Esmeralda rumb a l’horitzó i quedeu enamorats d’aquesta nena tan eixerida els corrents marins us portaran segur a Esmeralda als mars australs que, de moment, és l’altre còmic de la mateixa autora que completa la sèrie.


 

6 Comments

  1. Recomano la gran obra mestre de Paco Roca, el seu ultim còmic sobre la guerra civil amb el títol Los Surcos del Azar. Menys mal que deseguida que s’ha publicat la obra ja la tenim a les biblioteques de la Diputació per gaudir-la!

  2. L’Emeralda deu passar aventures com si fós un conte de Vikings. Vull veure l’exposició dels Vikings

  3. Concs a mi ara m’agrada el Songocu i també em recorda els Vikings. Segur que a la biblio hi trobaré algun conte de vikings

  4. jo vull ser esmeralda, caram quines aventures!!. per cert la exposició de víkings molt xula i a la biblioteca de can fabra vaig trobar-hi molts llibres.

  5. Moltes gràcies per les vostres suggerències sempre enriquidores, i pel que fa a les que són pels nostres fills… més gràcies encara.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.