Amb en Tango som tres de Justin Richardson i Peter Parnell

Tres con Tango - Justin Richardson i Peter Parnell / Ilustrador Henry Cole

Tres con Tango - Justin Richardson i Peter Parnell / Ilustrador Henry Cole

Richardson, Justin; Parnell, Peter; Cole, Henry (il.)
Amb en Tango som tres

Barcelona: RBA, 2006

Tres con Tango
Barcelona: RBA, 2006

La sèrie de televisió Modern family va aconseguir mostrar diversos tipus de família al gran públic. Pel que fa als més petits, quan se’ls vol explicar la diversitat familiar, sovint s’ha de recórrer als contes i als àlbums il·lustrats.

I un d’aquests contes és Tango som tres, que relata un fet verídic que va succeir al Zoo de Central Park de Nova York, el mateix zoològic on passen les aventures dels Pingüins de Madagascar. Casualment, els protagonistes de l’àlbum il·lustrat, també són pingüins.

Els cuidadors del parc zoològic es van adonar que dos pingüins mascles, en Roy i en Silo, es comportaven com una parella de pingüins, fins que van observar que els dos pingüins estaven formant un niu per acollir un nou membre per a la família. El cuidador els va posar al niu un ou fecundat per una parella de pingüins mascle i femella, i tant en Roy com en Silo van fer torns per covar l’ou i buscar l’aliment necessari. Finalment, de l’ou va sortir un nou pingüí que es va anomenar Tango.

Roy i Silo
Roy i Silo

El llibre està escrit pel doctor en psiquiatria Justin Richardson i pel dramaturg i guionista Peter Parnell, i il·lustrat per Henry Cole l’any 2005.

Justin Richardson ha escrit diversos assaigs i ha col·laborat en diversos programes de la televisió nord-americana i a algunes sèries com En Terapia. El seu company Peter Parnell va participar en la sèrie El ala oeste de la Casa Blanca.

Tango som tres va rebre diversos reconeixements com el d’inclusió a la llista de llibres notables per a nens de l’Associació de  Biblioteques nord-americanes de l’any 2006 i el de millor llibre infantil de la revista familiar Nick Jr de l’any 2006, entre d’altres.

Naix Tango
Naixement de Tango

Però, també ha estat un llibre molt polèmic i fins i tot ha estat prohibit en biblioteques i escoles d’alguns estats nord-americans com Carolina del Nord, i alguns municipis com Shiloh, Illinois i Loudoun, a Virginia. Segons l’Associació de Biblioteques nord-americanes va ser el llibre que més queixes va rebre entre 2009 i 2011.

Els motius de la prohibició va ser el fet de pretendre canviar el punt de vista conservador contrari a l’adopció en parelles del mateix sexe i expandir la idea de l’homosexualitat al món animal.

Setmana del llibre prohibit

Podeu gaudir de la lectura del conte pels autors!!!

2 Comments

  1. Tres con Tango o Amb en Tango som tres va poder viure el seu format escènic l’estiu passat a Sant Vicenç dels Horts. La companyia de teatre El Bitxo va teatralitzar aquesta història al carrer per commemorar el Dia Internacional LGBT, el 28 de juny.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.