Fang, un projecte de Jordi Oliver

Fang - Jordi Oliver


 
Fins a l’1 de desembre, la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles acull la dotzena edició de Fotointerpretacions, un projecte de creació comissariat per Consuelo Bautista en què la fotografia es relaciona amb la literatura.

Amb el títol «Fang», a la mostra s’hi podran veure fotografies de Jordi Oliver que documenten les deplorables condicions de vida de milers de persones que malviuen als camps de refugiats de Calais i Dunkerque, a França. Calais és el camp de refugiats més tristament famós als mitjans de comunicació. Amb 6.000 refugiats sirians, iraquians, afgans, sudanesos i eritreus, ha esdevingut l’exemple més punyent de la incapacitat d’alguns governs europeus de gestionar la crisi migratòria més important que ha viscut el Vell Continent des de la II Guerra Mundial. Amb prou feines a mitja hora en cotxe hi ha un altre camp no tan cèlebre i mediàtic, on la situació encara és més alarmant: Grande-Synthe, a Dunkerque. Aquesta és la visió de Jordi Oliver, com a fotògraf i voluntari, del que va passar en aquests camps durant els anys 2015 i 2016. Les imatges van acompanyades per testimonis de refugiats recollits per Marga Durá, periodista, i Maddie Harris, voluntària de Humans for Rights Network.

A les biblioteques podeu trobar materials, adaptats per edats, per conèixer de primera mà els diferents conflictes d’arreu del món i la situació dels seus refugiats:

Conflictes i refugiats: una mirada del món

https://bibarnabloc.cat/2017/06/20/viatge-obligat-francesca-sanna/

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.