Encetem el mes de maig amb una nova temàtica del #Velocirepte2024. Aquest cop, hem buscat llibres que us facin dansar, taral·lejar, picar de mans i delectar-vos al compàs dels autors més marxosos.

1, 2, 3 i… allegro forte, velocireptors!

Ropamusicachicos (1)
ALBERTINE, Viv
Barcelona: Anagrama, 2017

L'exguitarrista de The Slits i directora cinematogràfica Viv Albertine ens porta de passeig pel Londres dels setanta, on va viure en primera persona el caos, la passió i l'exuberància de l'eclosió del moviment punk.

Llegeix la ressenya i escolta la playlist al Bibarnabloc.

ARAESELMOMENT (1)
SALES, Martí
Breu crònica oral dels indis catalans
Barcelona: Ara Llibres, 2012

L'escriptor, traductor i músic barceloní Martí Sales, membre dels dissolts Surfing Sirles, reuneix en aquest llibre un iconoclasta recull d'indagacions, testimonis i vivències personals al voltant del passat, present i futur de l'escena musical alternativa catalana.

musicamaestra (1)
GLEESON, Sinéad / GORDON, Kim
Ensayos sobre música y mujeres escritos por mujeres
Barcelona: Libros del Kultrum, 2022

Recull de textos que reivindiquen la figura de la dona com a subjecte central en la creació musical, i s'encarreguen d'atorgar una merescuda rellevància a pioneres, avantguardistes i revolucionàries que al llarg de la història han obert nous camins per a aquest art.

historiaheavymetal (2)
O'NEILL, Andrew
Barcelona: Blackie Books, 2018

Un viatge irreverent —i no per això menys enciclopèdic— per la història d'un dels gèneres més controvertits, extrems i desafiadors de la història de la música; des dels seus orígens en el blues i el rock dur fins als ritmes de piconadora del death metal, passant per una sèrie innumerable de submoviments, heretgies i corrents espirituals i estètics.

sarasilencis (1)
ESCALAS, Maria
Barcelona: Ara Llibres, 2018

La història d'una dona que, després de massa anys de mudesa imposada, recupera la seva passió per la música alhora que estableix un vincle insospitat amb una jove aprenent de compositora.

milesenparis (3)
RUBIO, Salva (guió) / SAGAR (dibuix)
Barcelona: Norma Editorial, 2019

Una novel·la gràfica sobre el pas d'un prometedor trompetista de jazz per la capital francesa, i la seva coneixença d'un panorama artístic molt més encoratjador, acollidor i deslligat del racisme que el dels seus EUA natals, així com el seu enamorament amb la llegendària Juliette Gréco.

Professorapiano (1)
LEE, Janice Y. K.
Barcelona: La Magrana, 2009

Ambientada en el Hong Kong colonial britànic de principis del segle XX i centrada al voltant d'una europea nouvinguda, professora de piano d'una família de l'elit xinesa local, aquesta narració ens ofereix un retrat interessant i convuls de la vida social de la regió abans i després de l'ocupació japonesa de 1941.

metallurgianubla (1)
NUBLA, Víctor
Barcelona: Editorial Males Herbes, 2019

Escrit per una de les figures més interessants de la història de l'underground català, aquesta faula esbojarrada ens situa a Estragó de Dalt, un poble que sobreviu gràcies a l'explotació laboral i intel·lectual de les dragones.

Touchingfrom (1)
Curtis, Deborah
La vida de Ian Curtis i Joy Division
Madrid: Metropolitan, 2008

Biografia del cantant d'una de les formacions més influents de la història del rock modern i la música gòtica, a càrrec de qui el va acompanyar de més a prop durant la seva curta i tràgica, però també fructífera, existència.

thomyorkefear (3)
YORKE, Thom / DONWOOD, Stanley
Un libro de miscelánea
Madrid: Sexto Piso, 2023

Heterogènia col·laboració entre una de les ments pensants de Radiohead i l'artista visual Stanley Donwood, engendrada durant una de les èpoques més creatives de la banda, al mateix temps que discos com Kid A i Amnesiac.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.