Waugh, Alexander. La familia Wittgenstein. Barcelona : Lumen, 2009

“Digueu-los que he tingut una vida meravellosa”. Aquestes van ser les últimes paraules del filòsof vienès Ludwig Wittgenstein, autor del“Tractatus logico-philosophicus” i les “Investigacions Filosòfiques”.

El cert és que la seva vida (i la de la seva família) va estar plena de moments intensos.

La trajectòria d’un Paul, un dels seus set germans (els altres es deien Hermine, Johannes, Konrad, Helene, Rudolf i Margaret), n’és un bon exemple.

Virtuós pianista, va perdre la mà dreta durant la Primera Guerra Mundial. Maurice Ravel va compondre per a ell el seu cèlebre “Concert per a la mà esquerra”.

Aquestes anècdotes i moltes d’altres són recollides per Alexander Waugh al llibre “La familia Wittgenstein”, una excel·lent narració sobre aquesta saga familiar que és alhora una història del segle XX. i d’una Europa que va patir forces vicissituds.

De fet, Ludwig Wittgenstein va ser company d’escola d’un dels personatges sobre els qui més s’ha escrit: Adolf Hitler.

3 Comments

  1. des de la universitat que em va atraure aquest personatge idespres de aquesta recomanació i de veure els videos m´han tornat a gafar ganes de reprendre contacta amb aquest tema

  2. Un llibre molt interessant per llegir,no només ens descriu la vida Ludwig Wittgenstein, sino també de la seva familia en general ya que cadascú te una habilitat especial. Recomendable als fans Ludwig Wittgenstein.

  3. Doncs a mi també m’han entrat ganes de reprendre’l…les seves reflexions han marcat bona part del meu pensament. Increíble història, la seva!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.