La força dels anhels de Pep Gómez

La força dels anhels - Pep Gomez

Gómez, Pep
La força dels anhels

Seebook

La força dels anhels - Pep GómezLa força dels anhels és la història de l’arribada d’un misteriós nàufrag fenici a la illa de Menorca en el marc de la cultura talaiòtica (segles IX-X aC.). Segur que si heu visitat l’illa, us heu fixat en aquestes construccions misterioses que omplen la geografia menorquina. Alguns historiadors creuen que es tractaven de torres de vigilàncies o defensives, sempre orientades seguint els solsticis o fases lunars. Aquesta novel·la intenta explicar l’origen d’aquests talaiots a partir del xoc de civilitzacions fenícia i menorquina i la trobada dels tres protagonistes.

El Mestre és un sacerdot de Sidó, que expulsat d’aquesta ciutat fenícia per un intent de rebel·lió, és obligat a expatriar-se i acaba naufragant davant l’illa de Menorca. La seva intel·ligència, crueltat i el desequilibri emocional que pateix altera definitivament la vida dels illencs.

Talatí de Dalt
Talatí de Dalt (Menorca). ZenTrowel (Wikimedia Commons)

Na Palònia és néta d’una guaridora. Les guaridores en contextos protohistòrics, eren membres molt considerades dins d’aquestes societats. S’encarregaven a més de tenir cura dels malalts, dels ritus propiciatoris amb la deessa Mare,  molts lligats als cicles de la vida i de la natura.

El germà de na Palònia, en Primer, és el personatge que més evoluciona dins de la novel·la. A partir de la trobada amb el Mestre i del viatge iniciàtic que emprèn, passa de ser un pastor quec a un veritable constructor de talaiots.

En Pep Gómez és menorquí i un enamorat de la història. La seva prosa és fluida i empra un llenguatge molt ric. És un escriptor novell que forma part del projecte d’ autoedició i lectura digital que ha arribat les biblioteques de la mà de Seebook. També ha participat en el projecte Lectures al Jardí que ofereix la possibilitat de fer lectures públiques i assessorament en la fase creativa. 

La força dels anhels - Pep Gómez

Recordeu que trobareu els codis QR per descarregar llibres d’aquest projecte a cinc Biblioteques de Barcelona.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.