Música a l’aïllament de l’espai. Gravity

Gravity - Steven Price

Gravity - Steven Price

Price, Steven
Gravity: original motion picture soundtrack

[S.l.] : Silva Screen, 2013

Durant una reparació d’un satèl·lit artificial, dos astronautes queden aïllats a l’espai a causa d’un accident. Ambdós protagonistes intentaran tornar a la Terra. Aquesta és la premissa de la pel·lícula Gravity (Alfonso Cuarón, 2013) amb Sandra Bullock i George Clooney en els papers principals.

Gravity és un projecte personal del director mexicà Alfonso Cuarón, que va escriure el guió juntament amb el seu fill Jonás Cuarón. Durant bona part del metratge, el personatge de Sandra Bullock està totalment sola en la pantalla. Per aquest motiu, la banda sonora compleix un paper important, ja que ha d’acompanyar la solitud de la protagonista.

Steve Price
Steve Price

Per a la banda sonora, es va triar al compositor novell Steven Price (Nottingham, Anglaterra, 1977). Steven Price va debutar el 1996 dins del camp de l’edició musical tant per sèries com per pel·lícules; per exemple a El senyor dels anells: El retorn del rei (Peter Jackson, 2002), Radio encubierta (Richard Curtis,2009) o Scott Pilgrim contra el mundo (Edgar Wright, 2010).

El seu debut com a compositor cinematogràfic va ser amb la pel·lícula Attack the Block (Joe Cornish, 2011). L’argument del film és força original, ja que relata la residència d’un bloc veïnal marginal davant un atac alienígena.

La pel·lícula va rebre diversos premis al Festival de Sitges com el Premi especial del Jurat i el premi a la millor banda sonora.

La seva segona banda sonora és Bienvenidos al fin del mundo (Edgar Wright, 2013), una divertida comèdia de ciència-ficció.

Justament, la seva tercera banda sonora és Gravity, on la música té un paper important a la pel·lícula, ja que intenta transmetre el sentiment d’angoixa, solitud, claustrofòbia de la protagonista.

Mentre escolteu el disc, penseu que intenta transmetre tots aquests sentiments d’aïllament, ja que és una obra poc harmoniosa, però que dins de la pel·lícula encaixa perfectament. Justament, la part més harmoniosa de la música té a veure en els moments d’acció i supervivència.

Gràcies a la banda sonora de Gravity, Steven Price va guanyar l’Òscar a la millor banda sonora d’enguany. Actualment, el compositor està immers a la sèrie de televisió Believe creada per Alfonso Cuarón i Mark Friedman.

Gaudiu d’un fragment de la banda sonora!!!

5 Comments

  1. aMY tAM, escriptora que descriu fets i circumstàncies d’una societat materialista, la nord-americana, sense renunciar a les seves arrels orientals i hi contraposa tot allò positiu i negatiu que hi pots trobar a cadascuna d’elles

  2. Aquest fragment que heu escollit de La banda sonora de la pel.lícula, gravity, em trasmet un sentiment d´angoixa, aïllament, de solitut i de por a tot allò que está passant al voltant del protagonista. I, mès concretament a l´espai còsmic.

  3. Vaig Veure aquesta pel.lícula no fa gaire i haig de dir que sense una banda sonora com aquesta, sense cap mena de dubte no hagués estat igual. tots sabem com d’importants són les bandes sonores al cinema per ajudar a construir climes i despertar emocions i reaccions en l’espectador. En aquest cas, l’atmosfera d’abandonament total de la protagonista a l’espai es sustenta en bona part en aquesta música i el seu “crescendo” esgarrifós… la veu humana que se sent en el fragment que heu inclós sembla el crit de la sandra bullock, aterroritzada, rodolant per l’espai… posa la pell de gallina!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.