Allò que ens interessa: el sexe dels animals

Gathen, Katharina von der
La Vida amorosa dels animals

Barcelona : Takatuka, 2018

 
A les criatures els crida moolt l’atenció tot el que té a veure amb animals, reproducció i sexe. A les biblioteques sempre ens trobem remenades les prestatgeries  dels llibres que tenen a veure amb aquestes qüestions. Us anuncio que han trobat el llibre ideal.
 


 
Amb dibuixos graciosos i clars expliquen algunes curiositats animals, com aquestes: Així ho fan els animals (amb explicacions sobre la freqüència i la durada), Sovint i quasi sempre (més del mateix). I també: Mamelles i mugrons (les de les vaques, que són graaans i plenes a vessar de llet, com la que barregem amb el cacau per berenar) o Les arts de seducció (fins i tot el fet fastigós que fan els camells amb la boca i la llengua per cridar l’atenció de la femella).

Ara, que amb el que més he flipat ha estat amb això que bé a continuació i que ha provocat l’amor incondicional que sento, des d’ara i per sempre més, per aquest llibre. Ho confesso. Els dibuixos de més genitals animals masculins i ara bé la novetat: femenins, que hagi vist mai.

 

 

Podem veure el penis del marrà, del gat  i la marieta. I la vulva de la vaca, l’egua, la hiena, la babuí o, fins i tot, la petita musaranya, que té la menstruació com les dones. Diuen que d’allò que no es parla no existeix… Doncs bé, les vulves del gènere animal acaben d’entrar als llibres. Benvingudes. Ens congratulem amb la bona idea de dibuixar-les i nomenar-les.

Gathen, Katharina von der La Vida amorosa dels animals

Es parla del coit violent de taurons, gats, ànecs, pregadéus… Com no aprofitar l’avinentesa per parlar amb les criatures del sexe entre adults? Deixant molt clar que l’ésser humà és força diferent?

Un llibre interessant per gaudir i per la lectura del qual ens faran falta més d’una sessió per mirar-lo i explicar-lo als nostres fills, amb algunes rialles, de ben segur!

Fins i tot podem començar per l’índex i anar a veure què s’explica dels nostres animals predilectes o d’aquells que ens resulten més curiosos.

La Katharina von der Gathen és educadora i sexòloga. i l’Anke Kuhl fa les il·lustracions.  a van ressenyar aquest altre llibre fet per totes dues: Explica-m’ho. Tots dos, resultat d’una sèrie de preguntes fetes als infants sobre aquests temes que tant els captiven.

Vaja, com a molts de nosaltres, els adults. O no?

 

3 Comments

  1. Crec que és fantàstic que aquets temes “Tabu” o no explicats sortin a la llum.
    Tant pels petits com pels GRANS ;)))
    Gràcies

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.