La colla dels deu - Joaquim Carbó

La colla dels deu - Joaquim CarbóCarbó, Joaquim. La Colla dels deu. Barcelona : Cercle de lectors. 2009.

Si us agraden les novel·les de colla i aventures a l’estil de: El Zoo d’en Pitus, El Club dels Cinc (a punt de l’estrena cinematogràfica), o Emili i els detectius (obra que va inspirar a Joaquim Carbó en la creació de la Colla dels deu), de ben segur que us encantarà aquest llibre.

Ens trobem davant una novel·la essencial d’aquest gènere, on també hi ha espai per al misteri. La història continua sent actual, tot i que fa més de quaranta anys de la seva primera edició, el 1969. És cert que al lector contemporani pot sobtar-li que els protagonistes siguin tots nois, però això és només el reflex d’una època en la que nois i noies anaven a diferents escoles, tal i com explica Carbó.

La colla dels deu - Joaquim Carbó

El 1977 es publicà L’home de Munic, nova i definitiva aventura dels mateixos personatges, en la que un cop més, hi són molt ben caracteritzats. En Miquei, en Pàmpols, en Cuquis, en Pebret…, són un grup de companys de classe que comparteixen aficions i s’ajuden. Un dia arriben dos nois nous que topen amb el caràcter de la resta i tot es capgira: plegats lluitaran contra la injustícia, sense tenir por de les conseqüències.

La colla dels deu - Joaquim Carbó

La intenció d’aquesta història és, en paraules de l’autor, destacar la importància del grup, de la solidaritat i de l’amistat…i ho aconsegueix, sens dubte! És per això que us en recomanem la lectura…o millor encara, la relectura!

La colla dels deu - Joaquim Carbó
Joaquim Carbó

Joaquim Carbó és un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana. Autor tant de llibres per a joves, com per a adults, el seu lèxic és sempre enriquidor. És un dels creadors de la revista Cavall Fort, on ha publicat més de tres-cents treballs, entre contes, articles, entrevistes i guions de còmic. Aquest 2011 Carbó ha rebut el Premi Trajectòria 2011, un dels motius pel qual l’hem triat premi ‘carbó’ del concurs de Nadal del Bibarnabloc. Si voleu apropar-vos una mica més a l’univers de Joaquim Carbó, podeu consultar la seva pàgina oficial.

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.