A mi no se’m moren les plantes

A mi no se'm moren les plantes - Silvia Burés

A mi no se'm moren les plantes - Silvia Burés Burés, Sílvia. A mi no se’m moren les plantes : una manera divertida de conviure amb el món vegetal. Barcelona: Angle, 2010

Es moren les plantes que et regalen? Mai saps quan les ha de regar? Si són d’interior o exterior? Aquest llibre és la solució que estaves esperant. T’ofereix d’una manera divertida i molt didàctica solucions per resoldre els teus maldecaps amb el món vegetal.

L’autora Sílvia Burés és enginyera agrònoma i col·labora al bloc de jardineria de La Vanguardia No digas que se te mueren las plantas. També s’encarrega de contestar els dubtes dels lectors i lectores al consultori sobre plantes del mateix diari d’una manera molt didàctica.

N’hi ha consells de tot tipus, des quan regar, quan adobar, com orientar les plantes i què fer amb les plantes durant les vacances o a les segones residències. Quines espècies són més adients com plantes d’interior o exterior o quines són les plantes medicinals que podem tenir a casa. Com muntar un hort urbà i com mantenir-lo de manera ecològica.

“A l’hora de regar, fem-ho fàcil: test gran, regadora de tres litres; test mitjà, ampolla d’un litre,; test petit, gotet d’aigua.”

També hi ha idees ben divertides com què regalar el sant de la sogra. Una colònia o una planta?

“Regalar una planta no costa tant i sempre fa bé. Les orquídies són les plantes que se solen regalar més. Considerada sempre com una joia, avui tenen preus molt assequibles i fan de bon regalar perquè són a la vegada flor, com si regaléssim un ram, i planta viva’

Camèlia
Camèlia. Fotografia: Fernando Coello Vicente (Flickr)

Aquest llibre també ofereix una panoràmica didàctica sobre la història de la jardineria, l’arquitectura vegetal i els significats de les flors i els seus colors. I és interessant també el repàs de les modes en la jardineria.

Com a gran conclusió l’autora ens recomana que si no tenim molta idea de quines plantes comprar per la nostra terrassa, en fem una observació atenta  de les plantes del nostre veí/ïna. Ja sabeu, feu el tafaner i de  ben segur que tindreu èxit amb les vostres plantes!


 

6 Comments

  1. Em sembla un llibre força interesant i de lectura quasi obligada si vull tenir alguna cosa més que no pas càctus a la meva terrassa 🙂

  2. Em sembla una proposta genial!!! Me l’hauré de llegir perquè a mi sí que se’m moren les plantes..

    • Gràcies, et recomano que comencis per plantes senzilles i adaptades al clima mediterrani. Què tal uns clavells?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.