Es moren les plantes que et regalen? Mai saps quan les ha de regar? Si són d’interior o exterior? Aquest llibre és la solució que estaves esperant. T’ofereix d’una manera divertida i molt didàctica solucions per resoldre els teus maldecaps amb el món vegetal.
L’autora Sílvia Burés és enginyera agrònoma i col·labora al bloc de jardineria de La Vanguardia No digas que se te mueren las plantas. També s’encarrega de contestar els dubtes dels lectors i lectores al consultori sobre plantes del mateix diari d’una manera molt didàctica.
N’hi ha consells de tot tipus, des quan regar, quan adobar, com orientar les plantes i què fer amb les plantes durant les vacances o a les segones residències. Quines espècies són més adients com plantes d’interior o exterior o quines són les plantes medicinals que podem tenir a casa. Com muntar un hort urbà i com mantenir-lo de manera ecològica.
“A l’hora de regar, fem-ho fàcil: test gran, regadora de tres litres; test mitjà, ampolla d’un litre,; test petit, gotet d’aigua.”
També hi ha idees ben divertides com què regalar el sant de la sogra. Una colònia o una planta?
“Regalar una planta no costa tant i sempre fa bé. Les orquídies són les plantes que se solen regalar més. Considerada sempre com una joia, avui tenen preus molt assequibles i fan de bon regalar perquè són a la vegada flor, com si regaléssim un ram, i planta viva’
Aquest llibre també ofereix una panoràmica didàctica sobre la història de la jardineria, l’arquitectura vegetal i els significats de les flors i els seus colors. I és interessant també el repàs de les modes en la jardineria.
Com a gran conclusió l’autora ens recomana que si no tenim molta idea de quines plantes comprar per la nostra terrassa, en fem una observació atenta de les plantes del nostre veí/ïna. Ja sabeu, feu el tafaner i de ben segur que tindreu èxit amb les vostres plantes!
6 Comments
Em sembla un llibre força interesant i de lectura quasi obligada si vull tenir alguna cosa més que no pas càctus a la meva terrassa 🙂
Espero que t’animis, jo ja tinc maduixes a punt de collir 😉
Té molt bona pinta!
Sí, hi ha moltes tècniques de supervivència 😉
Em sembla una proposta genial!!! Me l’hauré de llegir perquè a mi sí que se’m moren les plantes..
Gràcies, et recomano que comencis per plantes senzilles i adaptades al clima mediterrani. Què tal uns clavells?