BCNegra 2014

BCNegra 2014Arriba la novena edició de la BCNegra per omplir la ciutat amb els sospitosos habituals de fer-nos llegir, gaudir i patir amb les més diverses ficcions criminals. Com sempre, el punt àlgid del festival serà la concessió del Premi Carvalho, que enguany recaurà en el pare del comissari Salvo Montalbano, el dramaturg i escriptor sicilià Andrea Camilleri.

Juntament amb el Premi Carvalho a Andrea Camilleri,  també hi seran presents els habituals escriptors del fred: el neerlandès Gauke Andriesse i el danès Jussi Adler-Olsen. La representació britànica inclourà Sophie Hannah i Peter James. I seguint la petjada itàlica de Camilleri, el festival també comptarà amb la presència de dos escriptors molt interessants: Roberto Costantini i Ben Pastor. Tots aquests autors estrangers conviuran amb els sospitosos habituals de casa nostra: Lorenzo Silva, Pep Coll, Andreu Martín, Marc Pastor, Teresa Solana, Rosa Ribas, Carlos Zanón i Dolores Redondo, la nova sensació del gènere negre peninsular.

BCNegra 2014Les biblioteques de la ciutat també tornaran a protagonitzar un paper actiu en el festival: proposaran una nova edició de l’activitat al voltant de l’inspector Sito, organitzaran els clàssics clubs de lectura juvenils, programaran trobades amb autors que ens parlaran de les seves noves novel·les i muntaran una exposició sobre el creador de Maigret, Georges Simenon, a banda d’elaborar aquesta guia bibliogràfica sobre alguns dels autors que participaran en la BCNegra14.

6 Comments

  1. Asistí el pasado lunes a la lectura dramatizada de “Seis personajes en busca de Camilleri”, una estupenda referencia a Pirandello usando los personajes que en los relatos de Camilleri acompañan al comisario Salvo Montalvano, quien esta vez, Pau Vidal y Mónica Presta, han puesto a interrogar a su creador.
    Buen texto y muy buena lectura dramatizada.

  2. Com sempre genial. No vaig poder assistir a cap conferencia pero amb els programes vaig poder assabentarr-me de llibres per llegir.

    Ara, ja fora del tema, es una pena que durant un any la biblioteca de Montbau, que es la de referència de novel.la negra estigui tancada. Pero esperem que la deixin perfecte. Problema: no podrem lleguir es llibres d’aquesta biblioteca. Tindrem que peregrinar per la resta. Pero entrar i veure les dues estanteries plenes de llibres negres es maravellos

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.