Cuando el desierto florece, de Prem Rawat

Rawat, Prem Cuando el desierto florece

Rawat, Prem
Cuando el desierto florece

Barcelona: Aguilar, 2018


 

“Estar vivo es lo único que necesitas para ser feliz”

 

Igual que les llavors que es planten a la terra esperant créixer, si ho permets, les llavors que conté aquest llibre també poden créixer dins teu. A vegades, parlem i parlem sense sentit i no escoltem. Però quan tens la sort que es creui al teu camí les paraules d’un savi, llavors no has de perdre l’oportunitat d’entendre aquestes veritats que et poden ajudar a comprendre el teu lloc al món. Les paraules tenen força i, quan aquestes es diuen des del cor, arriba un moment que comprens… encara que a vegades triguis una mica (però el viatge de la vida té el seu recorregut així que tampoc t’amoïnis).

“Cuando el desierto florece” és precisament un llibre de llavors que poden créixer en deserts on, teòricament, no hi ha vida. Però fins i tot en els terrenys més complicats, amb constància i dedicació, aquestes llavors en forma de pensaments positius poden arrelar en algun raconet de la teva ment. Després, tot és més fàcil sempre que no deixis de tenir cura d’aquesta llavor. Aquesta és la finalitat bàsica d’aquest llibre i és una veritat tan senzilla que sembla mentida que no ho hagis pensat abans perquè, ara, en aquest precís instant mentre estàs llegint aquestes línies, estàs viu; està viva. Aquesta és la teva realitat i el regal que cada dia tens a les teves mans. Si no ho entens, aquest petit llibre t’ajudarà a entendre-ho.

 

“Cada cosa que ocurre en tu vida tiene su origen en una semilla que tú sembraste. ¿Qué semillas quieres sembrar?”

 

A través de petits relats, contes, frases, paraules i algunes reflexions, Prem Rawat es va obrint camí a poc a poc al teu inconscient. No has sentit allò que si vols trobar solució a algun problema que tens, primer l’has de treure a la superfície? Moltes vegades no som conscients de tot allò que guardem, ben amagat, al fons del nostre cor. Si no ets conscient del que et passa, mai trobaràs la solució. Aquesta veritat és molt simple però a vegades, resulta tot molt complicat, oi? Per això, el missatge de Prem Rawat et pot ajudar en aquest procés perquè és una de les persones que parlen directament al teu cor. No passa res si comences a llegir alguna de les seves reflexions i no l’acabes d’entendre del tot. Del que es tracta és que l’has de deixar que reposi una mica i, quan sigui el moment adequat, potser un pensament t’arriba al cap i tot encaixa de cop.

Prem Rawat va néixer a un petit poble al nord de l’Índia l’any 1957. Des de ben petit i, gràcies al seu pare, amb vuit anys va començar a viatjar per parlar de la plenitud i la pau interior per seguir amb el llegat del seu pare, el mestre Hans Ji Maharaj. Des de llavors, Prem Rawat no ha deixat de viatjar per tot el món per parlar i portar el seu missatge de pau i benestar.

Les seves conferències i xerrades han sigut traduïdes a setanta i cinc llengües i, el seu treball, ha sigut reconegut per molts governs i organitzacions civils. Cal destacar que l’any 2011, va ser convidat a l’esdeveniment “Pau i Benestar a la Unió Europea” i a conseqüència del seu missatge, es va signar una Declaració de Pau al Parlament Europeu per primera vegada a la seva història. Prem és un home de pau i el seu missatge també ho és. Per aquest motiu, se l’acostuma a conèixer com l’ambaixador de la pau. Precisament sobre la pau, ell diu:

 

” Los conflictos ocurren a tres niveles. El primero es entre dos países. El segundo es entre dos personas. El tercero es el que tiene lugar dentro del individuo. El conflicto del individuo termina por crear un conflicto entre personas, y el conflicto entre personas desemboca en un conflicto entre naciones.”

 

Aquest llibre es llegeix molt ràpidament. En realitat, és molt amè perquè com combina frases, reflexions i paràboles, tot el conjunt fa que l’acabis en un tres i no res. Encara que tindràs ganes de tornar a rellegir, un altre cop, aquesta petita reflexió que t’ha fet pensar o aquell conte que no has acabat d’entendre del tot. En realitat, no té importància. Si escoltes les seves paraules, t’adonaràs que el seu contingut té una saviesa que no passa desapercebuda. Aquest és precisament un dels avantatges del seu discurs: Encara que no entenguis el missatge i sembli que són paraules sense sentit, aquesta llavor oculta que conté, ja ha començat a treure arrels dintre treu.

 

“Si te quitaran la libertad, si te ocurriera algo terrible, aún así, nada podría arrebatarte lo más valioso que llevas en tu interior. Tú debes elegir si harás o no un esfuerzo por conocer lo que tienes dentro. La elección es tuya. Tal vez llegue un punto en tu vida en que pienses: Ya está, se acabó todo. En ese momento, recuerda que lo más importante sigue estando en tu interior y siempre estará ahí. Lo que llevas dentro es verdaderamente tuyo.”

 

A continuació, et convido a veure un dels vídeos de Prem Rawat:

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.