Diàlegs de Sant Jordi: Antònia Vicens, Biel Mesquida i Juana Dolores

Diàlegs de Sant Jordi

Com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors i lectors: tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres. Una proposta en què les biblioteques Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison i Jaume Fuster seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

Antònia Vicens i Biel Mesquida

Dijous 20 d’abril, 18 h
Biblioteca Francesca Bonnemaison

En aquest diàleg, moderat per l’escriptor Sebastià Portell, Antònia Vicens i Biel Mesquida conversaran a partir dels seus darrers llibres: Quasi un miracle (La Magrana, 2022) i Encarnacions (LaBreu Edicions, 2022), respectivament. Les dues darreres obres de dos dels autors més destacats de la Generació dels 70 a Mallorca.

Hi col·labora: La Magrana i LaBreu Edicions

Antònia Vicens

Antònia Vicens és autora de novel·les, contes i reculls poètics. La seva trajectòria l’ha feta mereixedora de reconeixements com la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Poesia i el Premi Nacional de Cultura. Els seus llibres han estat traduïts a diverses llengües.

Biel Mesquida, agitador cultural, escriptor, traductor, guionista de cinema i col·laborador de mitjans de comunicació, amb la seva obra ha rebut nombrosos reconeixements, com els premis Prudenci Bertrana i Ciutat de Barcelona. L’autor ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura i el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català.

Quasi un miracle

Quasi un miracle recull tots els contes de l’autora, que tracten diversos temes, alguns de durs com les enveges, els enganys, les tristeses, els amors impossibles, etc.,  i d’altres amb un to més vitalista com les ganes de viure i l’amistat.

Es poden trobar més llibres de l’autora al catàleg Aladí.

Encarnacions aplega cent contes que reflecteixen, al detall i amb passió, les possibles formes de viure, cultural i sociològicament, a la Mallorca actual.

Es poden trobar altres llibres de l’autor al catàleg Aladí i a la Biblio Digital.Juana Dolores

Juana Dolores

Dijous 20 d’abril, a les 19.30 h
Biblioteca Francesca Bonnemaison

L’acte constarà de tres parts. A la primera, Juana Dolores recitarà textos sobre el seu darrer llibre, I si una nació desfilant per una catifa vermella (Edicions Poncianes, 2023); a la segona, conversarà amb el periodista cultural David Guzmán sobre aquesta obra, i a la tercera ho farà amb els públic assistent.

Hi col·labora: Edicions Poncianes

Juana Dolores, actriu i poeta catalana, va rebre el Premi Amadeu Oller de poesia amb la seva obra Bijuteria.

I si una nació desfilant per una catifa vermella és el darrer llibre de l’autora, i està format per textos poètics, per un text literari de l’autora que situa la gestació del text, per un epíleg de compositor i per un bloc final de 21 creacions fotogràfiques.

En aquest projecte artístic singular, l’autora ha agafat la nació catalana com a protagonista i l’encarna en una dama que es lamenta i exposa traïdors, aliats i companyies metafòriques.

 

I si una nació desfilant per una catifa vermella

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.