La gran corriente de aire - Taï-Marc Le-Thanh - Rebécca Dautremer

La gran corriente de aire - Taï-Marc Le-Thanh - Rebécca DautremerLe Thanh, Taï-Marc / Dautremer, Rébecca. La gran corriente de aire. Zaragoza: Edelvives, 2011

Quan dos germans petits es queden sols a casa, ni que sigui per un moment, pot passar qualsevol cosa. Fins i tot poden canviar els seus pares. En principi pot semblar políticament incorrecte, però no.

A mesura que transcorre la història un s’adona que l’autor ens vol fer estremir amb comptagotes. I com sempre, Taï-Marc Le Thanh ens captiva amb la seva prosa punyent i alhora encisadora. Una resolució de tot plegat amb una màgia especial. Com és habitual, les seves paraules van acompanyades de les il·lustracions de la Rébecca Dautremer. Podem gaudir plenament d’aquestes imatges gràcies al format àlbum. Una edició acurada que permet descobrir tots els detalls haguts i per haver: un clip, un coberts molts coneguts a Suècia, un bola de billar… La Rébecca sap com mantenir el lector atent, gairebé immòbil a fi que no perdi cap detall de la història. I ambdós fan un tàndem perfecte per aconseguir-ho.

La gran corriente de aire - Taï-Marc Le Thanh - Rebécca DautremerUna obra d’art, seguint la bona línia d’aquest duet. Us recomano dos episodis de l’àlbum: el pla de José, divertidíssim, i la reacció d’un pare saturat i fart, sublim.

I si voleu meravellar-vos amb més imatges de la il·lustradora Rébecca Dautremer, reconeguda arreu del món, teniu una llarga llista d’àlbums, petits i grans i llibres de tota mena. A les Biblioteques de Barcelona els podreu trobar fàcilment. Tots valen molt la pena.

Rébecca Dautreme

Us deixo un article aparegut al diari El País Cultura, força extens, sobre la trajectòria artística d’aquesta il·lustradora tan especial.
 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.