Aquest any 2021, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. La ciutat vol aprofitar l’esdeveniment per convertir-lo en una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat. Aquesta guia vol divulgar alguns dels aspectes centrals de l’alimentació sostenible i compta amb  lectures imprescindibles.

Alimentació, salut i emergència climàtica

La nostra salut i la salut del planeta estan íntimament relacionades. Per garantir-les, en tots dos casos, hem de revertir el model de consum i alimentació.

Menú d’idees per a una alimentació sostenible
González Svatetz, Carlos Alberto
Barcelona: Icaria Editorial, septiembre de 2020
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
AUBERT, Claude
Otra alimentación es posible
Estella: Fertilidad de la Tierra, cop. 2011
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Foer, Jonathan Safran
Comer animales
Barcelona: Seix Barral, 2011
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Patel, Raj
el impacto de la globalización en el sistema alimentario mundial
Barcelona: Los Libros del Lince, 2008
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Shiva, Vandana
el secuestro del suministro mundial de alimentos
Barcelona [etc.]: Paidós, 2003
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
LYMBERY, Philip
el verdadero coste de la ganadería industrial
Madrid: Alianza, 2017
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Sánchez García, Aitor
por una alimentación saludable y sostenible
Barcelona: Paidós, mayo de 2021
Comer con cabeza Cómo alimentarse de manera sana, sostenible y respetando el bienestar animal DESAULNIERS, Élise
Desaulniers, Élise
cómo alimentarse de manera sana, sostenible y respetando el bienestar animal
Madrid: Errata Naturae, 2016
Alternatives al malbaratament alimentari

La meitat de les pèrdues alimentàries actuals serien suficients per nodrir tota la població que passa gana al món. Recerca, canvis normatius i mesures econòmiques i fiscals són necessaris per fer-ho possible.

Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Duch, Gustavo
soberanía alimentaria : una alternativa frente a la agroindustria
Barcelona: Libros del Lince, 2014
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Simon, Sebastian
comprar, conservar y cocinar sin residuos
Madrid: Ediciones Oberon, [2020]
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
el relat de les criatures sobre l'aprofitament alimentari
Barcelona: Pol·len, abril de 2020
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Riechmann, Jorge
Madrid: Los Libros de la Catarata, cop. 2014
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Miles, Lindsey
simples pasos para comprar, cocinar y comer de forma sostenible y sin complicaciones
Barcelona: Libros Cúpula, mayo de 2021
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Bruscas Bellido, Manuel
un libro sobre el despilfarro de comida desde la voz de la razón, la ilusión y el corazón
Barcelona: M. Bruscas Bellido, cop. 2018
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Stuart, Tristram
el escándalo global de la comida
Madrid: Alianza, 2011
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Montagut, Xavier
un análisis del derroche alimentario desde la soberanía alimentaria
Barcelona: Icaria, 2014
Cuina sostenible i productes de proximitat

Els productes de proximitat són més saborosos, fomenten l’economia local i redueixen la petjada ecològica.

Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Kohan, Laura
recetas con productos de proximidad
Barcelona: RBA, 2016
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Casali, Lisa
cocina sostenible, económica y saludable
Kerkdriel: Librero, cop. 2015
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Pellicer, Xavier
Barcelona: Editorial Planeta, marzo de 2021
El cistell local GARCÍA CARTERÓN, Begoña
García Carterón, Begoña
guia per a comprar aliments de quilòmetre zero a Catalunya
Barcelona: Serbal, 2013
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Ducasse, Alain
Tafalla: Txalaparta, 2018
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Parellada, Ada
idees, trucs i receptes per no llençar res
Barcelona: Columna, DL 2018
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Wilson, Bee
claves para una alimentación equilibrada y sostenible
Madrid: Turner, marzo 2020
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Ottolenghi, Yotam
Barcelona: Salamandra, septiembre de 2019
Barcelona i els horts urbans

La pràctica de l'horticultura urbana crea nous espais verds a la ciutat, aporta aliments saludables i és una activitat física molt positiva.

Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Vallès Casanova, Josep M.
plantes aromàtiques : manual de cultiu de plantes medicinals i aromàtiques en balcons i terrats
Barcelona: Ediciones del Serbal, 2012
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Pépin, Denis
Artaza (Navarra): La Fertilidad de la Tierra, marzo 2020
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Bohne, Burkhard
Barcelona: Cossetània, 2018
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Boadilla del Monte: SM, cop. 2009
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Gállego, José T.
pas a pas
Barcelona: Comanegra, 2017
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Fernández Casadevante, José Luis
pasado, presente y futuro de la agricultura urbana
Madrid: Libros en Acción, 2015
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Arosemena, Graciela
espacios de cultivo para una ciudad sostenible
Barcelona [etc.]: Gustavo Gili, cop. 2012
Idees per a una alimentació sostenible

Comprar productes locals i de temporada, practicar el consum just, menjar menys carn...És un canvi d’actitud i de consciència.

Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Oliver, Diana
sobre allò que mengem
Picassent (València): Andana Editorial, 2020
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Gallo, Genny
Barcelona: VV Kids, cop. 2018
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
GERMANS TORRES
receptes delicioses per sentir-te millor
Barcelona: Rosa dels Vents, febrer del 2021
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Basulto, Julio
una alimentación más saludable y sostenible
Barcelona: Debolsillo, cop. 2016
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Llorca, Juan
Barcelona: Rosa dels Vents, juny del 2019
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Andrés, José
Barcelona: Planeta, noviembre de 2019
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Bizkarra, Karmelo
desde la ciencia de la nutrición al arte de la alimentación
Bilbao: Desclée de Brouwer, DL 2011
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Roselló, Jaume
alimentación equilibrada, saludable y deliciosa sin maltrato animal
Barcelona: Amat Editorial, [2020]

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

2 comentaris a “Menú d’idees per a una alimentació sostenible”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.