Himekawa, Akira. The legend of Zelda. Barcelona : Norma 2010

“Al principi dels temps, hi havia tres deesses d’or que van descendre sobre el caos per crear Hyrule. Din va crear la terra, Nayru la va beneir amb les lleis, i Farore la va omplir de vida.  Quan van marxar, van voler deixar al món un fragment del seu poder, la relíquia sagrada coneguda com la Triforça,  i el lloc on es va quedar guardat va ser conegut com el Regne Sagrat” Gran Deku Tree (Ocarina of Time)

“Les criatures del bosc, els Kokiri, viuen aquí amb mi. Cada Kokiri te la seva pròpia fada. Només hi ha un noi que no en té…”  – Gran Arbre Deku (Ocarina of Time)

Tot i que qualsevol moment és bo, el llançament del videojoc Zelda Ocarina of Time en 3D per a la consola ND3 sembla una bona excusa per a recuperar el còmic manga basat en aquest joc. El últims 14 anys aquesta saga de llegenda, creada per a Nintendo 64 per en Shigeru Miyamoto i Takashi Tezuka, ha anat creixent amb el mercat de les consoles, omplint any rere any les prestatgeries de les botigues fins a situar-se a l’Olimp dels jocs mítics, una fita que demostra, d’una banda, que estem davant d’una bona història i d’altra, la gran capacitat de renovació dels seus creadors.

La bona acceptació  del joc a tot el món ha generat tones de marxandatge entre les quals volem destacar aquí l’adaptació al còmic feta per la parella d’autors japonesos que firmen com a  Akira  Himekawa, una recreació mes o menys lliure d’aquesta història fantàstica que pensem que té valor per si mateixa.

El protagonista d’aquesta llegenda carregada màgia és Link, el nen sense fada  d’orelles punsegudes del regne de Hyrule, que és ni més ni menys l’escollit per fer la feina que tots els guerrers del regne no han sabut fer, es a dir, retornar la pau i la felicitat al món. Per portar a bon terme tan heroica missió, Link haurà de passar per dures proves, resoldre complicats enigmes i interactuar amb multitud de personatges que l’ajudin a adquirir les habilitats necessàries per enfrontar-se al malvat Ganondorf, de la tribu dels Gerudo, i el permetin convertir-se en l’heroi que ha de salvar la princesa Zelda i reunir els fragments de la Triforça. Cal destacar que tan el còmic com el videojoc transmeten un profund respecte per la natura  vertebrat per la figura del Gran Arbre Deku.

El còmic manga The Legend of Zelda és una saga amb 7 volums que inclou: Ocarina of time ( 2 volums), Majora’s Mask, A link to the past, The Minish Cap. Oracle of Seasons i Oracle of Ages.

Més referències literàries del joc, sembla que Miyamoto es va inspirar en Zelda Fitzgerald, la dona de F. Scott Fitzgerald, per posar el nom a la saga.

3 Comments

  1. Premi XVII Saló del Manga 2011: Mejor Kodomo Manga/Manga Infantil:
    The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass, de Akira Himekawa (Norma Editorial).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.