Schmitt, Eric-Emmanuel. L’Òscar i la Peggy Blue. Barcelona : Cruïlla, 2005.

Novel·la realista que ens presenta una història trista: la d’un noi, l’Òscar, malalt de leucèmia. Es tracta d’una narració poètica, plena d’humor i emocions, que ens fa reflexionar sobre els grans temes de l’existència: la felicitat, la mort, les relacions humanes…

El llibre segueix una estructura epistolar, on se’ns mostra la relació del protagonista amb els seus pares, que no saben com abordar la malaltia del seu fill, ni com comportar-se amb ell. Tot canvia, però, el dia que coneix la “Iaia Rosa”, una dona encantadora i divertida que el va a visitar a l’hospital i que l’ajuda a reconduir aquesta i d’altres situacions.

L’any 2006 va formar part de les lectures que optaven al Premi Atrapallibres a la categoria d’onze i dotze anys. Per la temàtica, no pensava que tindria molt d’èxit entre els joves lectors, però quina va ser la meva sorpresa el dia de les votacions quan va ser, de forma unànime, el llibre més ben valorat. Han passat cinc anys i alguna participant del club de lectura, ja adolescent, em continua recordant que és el seu “llibre preferit de sempre”.

Eric-Emmanuel Schmitt, l’autor, és un dels escriptors en llengua francesa de més renom en l’actualitat, el podem recordar a: El señor Ibrahim y las flores del Corán.

Moltes de les seves obres han estat premiades, traduïdes i en ocasions portades a la gran pantalla per ell mateix, com és el cas de: Odette, una comèdia sobre la felicitat. Actualment a la cartellera també podem veure la versió cinematogràfica de L’Òscar i la Peggy Blue, però amb el títol Cartas a Dios.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j26MqaVjKPc[/youtube]

Ambdues obres són faules en les que els protagonistes ens donen una lliçó de vida, sense caure en sentimentalismes, però recordant-nos que hem de treure el suc al nostre dia a dia.

6 Comments

  1. Crec que és un bon llibre per fer reflexionar als més joves i als no tant joves. Gràcies per la recomanació!

  2. Holaaa! Ostres m’encantaaaa! El millor llibre que he llegit! Moltes gràcies Anna!!!!!!!!! 🙂
    La peli la vaig veure fa temps, quan em vas passar el link de que havien fet la peli, la vaig trobar al cinetube i la vaig veure jeje
    Estaria bé que la veiessiu..però primer el llibre!!! 😛
    Espero que ens veiem el curs que vé pel club de lectura!! 😀

  3. Es un llibre molt recomendable,perqué ens dona una lliço sobre las ganas de viure, enforntar-se als obtacles i a viure una vida feliç encara que tenim una malaitia que ens queda poc temps i compartir-ho amb les persones que estimem.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.