L’ordre. Més enllà d’una filosofia

Aquests dies de confinament en què molts de nosaltres ens hem de quedar a casa treballant, la línia que separa la vida laboral i la familiar es fa cada cop més difusa. He estat reflexionant sobre si tenim la nostra vida ordenada per tot allò que ens pugui succeir. Som capaços de diferenciar els espais vitals de la feina i de la llar quan teletreballem?

Us proposo un seguit de llibres que ens podran ajudar per esquematitzar la nostra vida, fer-la més senzilla i poder enfrontar-nos per allò que esdevingui d’una manera més organitzada.
 

El arte sueco de ordenar antes de morir MAGNUSSON, Margareta

El arte sueco de ordenar antes de morir

MAGNUSSON, Margareta
Barcelona: Reservoir, DL 2018

ebiblio

Una proposta dels països del nord per poder tenir la ment en pau.

Döstädning és un fenomen suec a través del qual deixem els nostres assumptes en ordre abans de morir. L’autora ens explica com ordenar el caos per quedar-nos amb el realment important.

 

La màgia de l’ordre KONDO, Marie

La màgia de l’ordre

KONDO, Marie
Barcelona: Ara Llibres, 2015

ebiblio

Marie Kondo és la precursora d’aquest moviment de l’ordre. Prometo que vaig provar el seu mètode. El resultat: les camises i samarretes que tinc ben guardades no les utilitzo, les que tinc completament desmanegades són les que faig servir per al meu dia a dia. Després de tota la feinada que em va suposar… Té una segona proposta en el mercat, La felicidad después del orden, i un programa a una plataforma de pagament.

 

El arte de ordenar para niños TATSUMI, Nagisa

El arte de ordenar para niños

TATSUMI, Nagisa
Barcelona: Duomo, 2017

ebiblio

Una altra proposta d’una autora japonesa (serà per limitacions d’espai, allà hi viuen en molts menys metres quadrats que nosaltres). Aquest cop va adreçat als nens i nenes. Bé, penso que realment va adreçat als adults, ja que cap nen per si mateix agafaria aquest llibre. Hem d’ensenyar-los a ordenar les seves coses i aquest llibre ens diu com. La seva autora, Nagisa Tatsumi, en té un altre al mercat, El arte de tirar.

 

Reorganizarte. El arte de ordenar tu casa y llenar de felicidad tu vida MARTÍNEZ PEINADO, Cloti

Reorganizarte. El arte de ordenar tu casa y llenar de felicidad tu vida

MARTÍNEZ PEINADO, Cloti
Barcelona: Now Llibres, 2016

ebiblio

Proposta que ens ve de la Cloti Martínez Peinado per ajudar-nos a organitzar i aprofitar millor els diferents espais. Hem d’ordenar el nostre entorn, com a primer pas, per omplir de felicitat la nostra vida.

 

Ara, que hem traslladat el nostre lloc de treball a casa, l’ordre és imprescindible a les nostres llars, per tal que els dos espais, el personal i el professional, hi puguin conviure.

Després d’aquestes propostes no tindreu cap excusa per no tenir una casa ordenada i una ment estructurada.
 

Clotilde Martinez
 

 


 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.