#OHCOMICSFEST2019

Torna l’Oh! Comics amb la seva segona edició a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra. Del 29 de novembre a l’1 de desembre els aficionats i professionals de les vinyetes tenen una cita imprescindible al voltant del còmic alternatiu i els fanzines. Aquesta trobada comptarà amb una zona de mercat i també amb diverses activitats: tallers, taules rodones, entrevistes, podcasts en directe, etc…
 


 
Organitza: Bouman Studios
Col·laboraBiblioteca Ignasi Iglésias-Can FabraCamaloonRoyal Talens

Podreu trobar els següents expositors: Amanda Garcia OrozcoAmaníaco EdicionesAnna EscapicuaAnna SintheticAriadna VegasAutsaider còmics, Bispau & Gib, Comic Geddon, Còmics RomanCutrediciones, El payo Migue / Sived, evanescḭenciafemiñetasFran MengualFulcagay, Gabby Haynes, Gelatina, Gundemaro, Hilda Jazmín, Ilustrart, Katie ShellyLaotraLore, Lubadalú, Manufactures estàtiquesMeninos Imoràis, Milo López, MomoartoMsdearcosNaming BooksNana Bid, Núria Campillo, ParzivaiProezas FanzinePuchu.designQuirky PeepsRabbit’s HollowRatonpersonaSandviaStefania SchamuellsSudando Tinta EdicionesTarot FanzineTekillart Fanzine, The Funky Elves, Txan GrauUnderbrain books, Windowsciego.
 

El públic que vingui al festival gaudirà també de dues mostres:

Material cedit per la Biblioteca Tecla Sala, Ana Elena Pena, Jaume Fibla i Bouman.A la sala d’exposicions podrem visitar del 28 de novembre al 4 de gener: Del retalla i enganxa al clic. Els fanzines de còmic als 90. De contracultura a cultural: descobreix com eren els fanzines de còmic espanyols de la dècada dels 90. Els fanzines van néixer com a publicacions reivindicatives i es van convertir en les alternatives a les grans editorials. Durant els anys 90 van créixer i van madurar en una època en la qual la impressora domèstica va abaratir la reproducció d’imatges i els va fer més accessibles a tothom. Aquesta és una mostra que recorre alguns dels títols més representatius de la dècada, entre els quals trobem fanzines nominats i guardonats dels premis del Saló del Còmic de Barcelona. Descobreix com eren les primeres publicacions casolanes d’on n’han sortit autors que avui dia són referents del còmic. Mondo Lirondo, Superporc, Amaníaco, Annabel Lee, El hombre mosca, Urich…, aquestes són algunes de les publicacions i autors que podreu veure a l’exposició. També podreu trobar obres originals, pàgines i maquetes prèvies a la seva reproducció final en fanzines.

Fanzines: Amaníaco, Círculo primigenio, Superporc, Subterfuge, Annabel Lee, ¿A quién ama Eggy Crash?, Ponnette, Ojalatemueras, Mondo Lirondo, Solo para locos, Kaspa de Rata, Urich, ¡Que suerte!, El maquinista, La comictiva, El dado, El hombre mosca, Rau, Fanhunter, Suburbio, …
 

Fotografies: Reme Olivencia
 

També en aquesta sala es realitzarà l’activitat: Exposició creixent improvisada on autors convidats ompliran de màgia una de les parets amb dibuixos realitzats en viu durant l’Oh! Còmics Fest.

A la primera planta de la Biblioteca, al Territori Mutant, podreu trobar l’exposició “Víctor Solana des de dins” del 25 de novembre al 31 de gener, sobre el procés de creació del seu còmic El subsuelo.

Des de Bistec Negro, l’autor Víctor Solana (Zaragoza, 1985) va començar autoeditant les seves primeres històries on els personatges viuen entre el caos de la societat que els envolta, tot forma part d’una visió pessimista, però alhora d’esperança, de la nostra crua realitat en un futur, esperem, molt llunyà.

El subsuelo ha sigut la seva opera prima, una novel·la gràfica de ciència-ficció distòpica editada per GP Edicions on ha fet un treball titànic, anys de dedicació que ben han merescut la pena almenys per nosaltres, els lectors. Tal i com afirma David Rubín al pròleg: «És un còmic fabulós».

La protagonista és Dulze, una lladre cega que fuig del gran rei totalitari Damabiah i les seves drogues que mantenen al poble sumit en la por i la pobresa. Ella es comunica amb el déu Sol i rep la missió d’alliberar la gent de Ciutat Gas. En la seva missió coneixerà uns altres que l’ajudaran en el seus moments de dubtes per eliminar d’un cop al devorador de consciències.

Un còmic crític, com ha de ser una història de ciència-ficció, amb la ceguesa de la societat rendida davant deïtats i dictadors, però també és un còmic amb molta acció i lluita per combatre l’ordre establert i aconseguir els somnis d’esperança, i d’un demà millor.

Només fullejar el còmic comprovareu que cap plana és igual, i és que Víctor Solana s’ha arriscat jugant amb l’estructura de la pàgina, no hi ha quadrícula base, cadascuna d’elles resolta d’una manera que dinamitza el ritme de la història. I el color, Víctor Solana fa meravelles amb el vermell i el blau que predominen en tot el còmic.

Un debut potent d’un autor novell que ha vingut per quedar-se.

 

ACTIVITATS

Divendres 29 de novembre, 18 h.
Presentació: “Femiñetas, feminisme en vinyetes”. Participen: Flor Coll (directora de femiñetas) i Bellina (Il·lustradora i dissenyadora)

Dissabte 30 de novembre, 11 h
Sant Andreu Juga (especial còmics). Jocs de taula en família. A càrrec d’ALC Stronghold

Dissabte 30 de novembre, 16:30 h
Xerrada amb Mercrominah i Xavier Àgueda. Entrevistats per Alberto Jiménez (El quinto fantástico)

Dissabte, 30 de novembre, 18:30 h
Com es feien els fanzines als 90? L’evolució, el mitjà i més… Participen: Juanjo SáezJordi Coll i Jaume Fibla

Diumenge, 1 de desembre, 11 h
El conte el creem junts. Taller infantil a càrrec de LaotraLore.

Diumenge, 1 de desembre, 11 h
Els superherois també tenen la seva part indie. Podcast en directe de “La viñeta de disco inferno”.

 

Podeu comentar el festival a les vostres publicacions amb el hastag:
 

#OHCOMICSFEST2019

 

#OHCOMICSFEST2019
 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.