Posa’t en moviment amb el ioga de Xuan-Lan

Mens sana in corpore sano”. Aquesta és una coneguda frase llatina de les Sàtires de Juvenal que associem a la necessitat de no només tenir un cos sa sinó també una ment sana i equilibrada. Si fer exercici ens pot servir per tenir un cos àgil i flexible, també hem de donar aliment al nostre cervell perquè pugui estar en harmonia amb el cos, formant així, tot un conjunt perfecte.
 
Xuan-Lan. Yoga para mi bienestar

Xuan-Lan
Yoga para mi bienestar

Barcelona: Grijalbo, 2018


 

El ioga és un clàssic, i dels seus beneficis s’han parlat moltes vegades: enforteix els ossos, millora la flexibilitat, redueix l’ansietat, millora la capacitat pulmonar, augmenta la concentració, redueix l’estrès, etc.

El ioga és una pràctica física, mental i espiritual que es va originar a l’Índia fa molts anys (alguns estudiosos la daten, aproximadament, 3000 a.C. per la trobada arqueològica d’uns segells de pedra on apareixen figures amb postures de ioga i de meditació), i hi ha diferents variants depenent del que vulguis aprendre: Hatha ioga, Bikram, Ashtanga, Kundalini, Vinyasa… Precisament, la paraula “ioga” vol dir la unió de cos, ment i esperit.

El millor que té és que ho poden practicar persones de qualsevol edat però, això sí, sempre anant al teu ritme, sense forçar. Cada persona coneix el seu propi cos i fins on és capaç d’arribar. Poc a poc, si s’és constant, es noten els seus beneficis.
 


 
Xuan-Lan és professora de ioga i, tot i que va començar en aquest món per casualitat, ara s’hi dedica professionalment a impartir cursos i fer altres projectes relacionats amb aconseguir, tal com ella mateixa diu a la seva web, “donar benestar a la gent en la cerca d’un equilibri ment-cos.”.

Yoga para mi bienestar el que et vol proposar és un camí per trobar el teu propi benestar. Gràcies a la seva experiència, podràs trobar consells molt útils per portar una vida saludable. La pràctica del ioga i la meditació aportan uns beneficis que faran que puguis sentir un estat complet de benestar. Però una part molt important per arribar a aquest estat, només dependrà de tu. Com ella mateixa diu al seu llibre:
 

Esta transformación depende de ti mismo y la clave del éxito radica en seguir un proceso gradual: observa para escuchar tus necesidades, realiza algunos ajustes sencillos en tu día a día – no hace falta una revolución-, siente y disfruta de los efectos positivos profundos y, recién entonces, sal de tu zona de confort y conquista nuevos horizontes para que el cambio sea duradero.

 
Ara ja no tens excusa per donar-li una oportunitat al ioga. Aquesta és una bona manera per mantenir-se en forma.

El següent vídeo conté uns exercicis per començar la pràctica del ioga amb Xuan-Lan. Sobretot, recorda anar al teu ritme!
 


 

I, tot i que he dit que el ioga és apte per totes les edats, també et vull recomanar aquest llibre amb postures de ioga adreçades especialment a infants. Ara sí que sí, ja no tens excusa perquè tota la família practiqui el ioga…
 
 ROGER, Marianna Taller de yoga para niños

 ROGER, Marianna
Taller de yoga para niños

Barcelona: Alba, 2018


 

Cuando hablas, solo estás repitiendo lo que ya sabes. Pero si escuchas, podrás aprender algo nuevo.
Dalai Lama

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.