Pregó de la Lectura 2019 amb Mia Couto #PregóLectura19

Mia Couto

L’escriptor Mia Couto (Beira, Moçambic, 1955), encarregat de fer el tradicional Pregó de la Lectura, parlarà amb Anna Guitart sobre la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària.
 

Couto és un dels escriptors més rellevants en llengua portuguesa i l’autor moçambiquès més traduït. Les seves obres s’han publicat a més de trenta països i en diversos idiomes, com ara l’anglès, el francès, l’alemany, l’italià, el serbi, el català i l’estonià.

A les Biblioteques de Barcelona hi podeu trobar les seves obres en diferents idiomes.

La qualitat literària de la seva obra ha estat comparada amb la d’autors com Gabriel García Márquez o Jorge Amado. L’autor ha rebut diversos guardons, com els prestigiosos premi Vergílio Ferreira (1999) pel conjunt de la seva obra i el Premi Internacional Neustadt de Literatura 2014. L’any 2007 va esdevenir el primer autor africà a guanyar el Premi Literari Latin Union, i el 2013 va obtenir el premi Camões, un dels guardons més importants en llengua portuguesa.

La seva obra es caracteritza per una prosa poètica i lírica que ens transporta a mons on el realisme es fon de manera màgica amb el mite i la llegenda. A casa nostra, les seves darreres obres publicades són La confessió de la lleona (Edicions del Periscopi i Alfaguara, 2016), Terra somnàmbula (Edicions del Periscopi i Alfaguara, 2018), El último vuelo del flamenco (Alfaguara, 2018) i Trilogía de Mozambique (Alfaguara, 2018).

 
Mia Couto Obres
 
Destaca el seu compromís amb accions solidàries, com la que ha engegat a través de la Fundação Fernando Leite Couto, que presideix, per recollir fons per afrontar la crisi generada pel pas del cicló Idai el 15 de març passat a la ciutat de Beira, que va quedar pràcticament destruïda.

El Pregó de la Lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003 amb la presència de Quino. Des d’aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza i Almudena Grandes.

Podeu veure tots els vídeos del Pregó de la Lectura al Canal de Youtube de Biblioteques de Barcelona.

El Pregó de la Lectura d’aquest any està organitzat per Biblioteques de Barcelona en col·laboració amb les editorials Alfaguara i Edicions del Periscopi.

Entrada lliure. Aforament limitat.
 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.