Teatre infantil. El elefante ha ocupado la catedral

El Elefante ha ocupado la catedral

Mayorga, Juan
El Elefante ha ocupado la catedral

Madrid: Veintisiete Letras, 2012

 
No acostumem a fer recomanacions d’obres de teatre infantils i ara pensem que aquesta que us presentem ve de la mà d’un autor consagrat, sobretot en l’àmbit del teatre d’adults. I és per això que ens hem animat a fer-ho.

Es tracta de Juan Mayorga que ha estat al Grec 2019 amb l’obra El cartògraf (Teatre Goya del 3 al 21 de juliol d’enguany). I hem de dir-vos que ha estat aquesta excel·lent peça la que ens ha portat a descobrir la  vessant infantil del dramaturg. Es tracta de la seva primera obra dirigida al públic infantil: El elefante ha ocupado la catedral.
 

El Elefante ha ocupado la catedral
 
Acompanyada dels dibuixos de Daniel Montero Galán, l’obreta serveix per representar-la amb un petit grup de nens. Us animeu?

Le situacions hilarants ordenades en cinc mini capítols acompanyades dels potents dibuixos faran molt divertida la lectura i la interpretació, de ben segur.
 

El Elefante ha ocupado la catedral
 
La trama és divertida i sorprenent: una nit quan la ciutat està a l’espera de l’arribada d’un important grup de turistes nòrdics el matí següent, la policia se n’adona de sobte que la catedral té un estrany habitant… Una visita que caldrà desallotjar ràpidament abans que arribi la comitiva noruega. Un elefant que per les seves dimensions presenta grans dificultats d’evacuació…
 

El Elefante ha ocupado la catedral
 
Ja, ja, jaaaa… I si està embussat, a qui avisaríeu? Evidentment, a un lampista. Un operari que està a punt per a la jubilació i vindrà acompanyat de la seva ajudant femenina.

El riure està asegurat.

El llibre el podeu consultar, llegir, portar en préstec juntament amb molts d’altres de teatre infantil a la Biblioteca Horta-Can Mariner que està especialitzada en teatre i arts escèniques.

 

5 Comments

 1. una bona elecció. Apropar el teatre als més petits és una bona aposta de futur. La cultura ha d’estar oberta a tothom i els petits no hah de ser l’excepció. Teatre sí però obert a totes les edats. Fantàstic!

 2. Una obra infantil realment interessant. Les ilustracions d’en Daniel Montero són ben curioses, amb tot de personatges de proporcions extrañes i colors llampants.

  • La veritat és que, efectivament, els dibuixos i les dimensions resulten força curiosos.
   Un plaer de conte, fins i tot per nosaltres els grans.

 3. Fàntastica recomanació per iniciar als més petits en el teatre.
  L elefant és un animal simpàtic i bona gent ;))))
  Gràcies

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.