Tòxic! Perill: No apropar-se.

Gente tóxica - Bernardo Stamateas

Gente tóxica - Bernardo StamateasStamateas, Bernado. Gente tóxica. Barcelona: Ediciones B, 2011

Tens un amic que sempre s’està queixant? O aquell altre que critica com fas les coses? un company de feina que et crida o un familiar que constantment s’està ficant a la teva vida? “La culpa és teva” t’acostumen a dir… però és realment així?

Si la vida ja és complicada per sí mateixa, vivim envoltats d’algunes persones que encara ens la fan més difícil. Persones de tot tipus que a poc a poc, van fent el seu treball, ocults sempre a l’ombra, fins a aconseguir el seu propòsit: anul·lar-te com a persona i fer malbé la teva vida i els teus somnis. 

Gente tóxica - Bernardo Stamateas

Però podem saber com són aquestes persones tòxiques i allunyar-nos del seu radi d’influència? Segons la definició que fa Bernardo Stamateas de les persones tòxiques són totes aquelles persones que ens fan sentir culpa, tenir por, que ens roben l’energia i ens destrueixen emocionalment perquè és l’única manera que tenen de sentir-se bé.

I com les podem diferenciar? D’entrada una persona tòxica no es distingeix de la resta de gent que coneixem. El primer contacte que tindrem amb aquesta persona sempre serà la d’un amic qualsevol i a poc a poc, començarà a ensenyar el seu veritable rostre. I justament, en aquest punt, és quan nosaltres hem de tallar la relació per evitar “contaminar-nos amb la seva toxicitat”. No sempre, però, trobarem gent tòxica als nostres amics, també es poden presentar dintre del nostre ambient familiar i laboral. L’important, en tot cas, és detectar aquest tipus de persones i evitar el seu contacte directe.

Font: Web de l'autor
Bernardo Stamateas es va llicenciar en Psicologia en la Universitat de Kennedy de Buenos Aires, Argentina i el seu llibre, es va convertir ràpidament en un bestseller mundial. En aquest llibre ens dona eines i consells per tractar amb aquesta gent tòxica. Així, diferencia 13 tipus de persones tòxiques:
 
 
 
Atenció: Persona Tòxica!!

 • El busca-raons
 • L’envejós
 • El desqualificador
 • L’agressiu verbal
 • El fals
 • El psicòpata
 • El mediocre
 • El xafarder
 • El cap autoritari
 • El neuròtic
 • El manipulador
 • L’orgullós
 • El queixós

Aconseguir treure les màscares d’aquestes “personalitats tòxiques” no és un treball fàcil però aconseguir-ho, tampoc és impossible. L’important és estar bé amb nosaltres mateixos i envoltar-nos només de persones positives que és, al cap i a la fi, qui ens donaran més alegries i ens faran ser millor persones.

S’ha de recomanar també la lectura dels llibres sobre el mateix tema (amb o sense polèmica de plagi) de l’autora Lilian Glass.

Per acabar, em quedo amb les paraules del propi autor en el seu llibre. Preneu nota del consell: “Que bé poder dir: Vida, no et dec res, no em deus res, els comptes estan liquidats. Crea la teva pròpia vida, que jo m’encarrego de la meva”.

Tu futuro es el resultado de lo que ayer decidiste hacer en el día de hoy…” Bernardo Stamateas
 

3 Comments

 1. Molt interessant hauré de fer-hi un cop d’ull.. a veure si puc distingir aquest tipus de persones.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.