Todos menos uno - Eric BattutBattut, Éric. Todos menos uno. Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2011.

Alguna vegada has pensat que no encaixes en un grup? Doncs això és el que sent el nostre protagonista, un petit pèsol que un dia decideix emprendre un viatge per trobar-se a ell mateix. Al llarg del seu periple admira característiques de diferents animals: la singularitat del paó, la valentia i l’elegància del tigre i la majestuositat de l’elefant.

Així doncs, decideix incorporar a la seva fesomia els trets característics que més li han agradat: una ploma, unes ratlles tigrades i una trompa.

Quan tot cofoi torna a casa seva, la rebuda és ben diferent de l’esperada, ja que la resta de pèsols li dediquen tot un seguit de burles i escarni. Tot i això, en comptes de desfer-se de la nova identitat, el nostre pèsol es reafirma: “Soy una semilla rara; pero sigo siendo una semilla”.

I decideix emprendre el seu propi camí fins que: “de la tierra surgió una nueva planta única y singular; llena de guisantes diferentes y felices”.

L’argument ens recorda al llibre El camaleón camaleónico, de Eric Carle, ja que versa sobre l’acceptació de la diferència i la tolerància, a l’hora que anima a no conformar-se, sinó a créixer, sense tenir por del canvi.

Cal destacar que l’editorial Libros del Zorro Rojo sempre realitza un treball impecable pel que fa a la tria de llibres il·lustrats, no en va ha guanyat el Premio Nacional a la Mejor Labor Editorial 2011.

1 Comment

  1. Es un conte molt recomendable,perqué está plena de valors tant importants com: la aceptació de un mateix encara que siguis diferent i els altres et rebutjin, que has de ser torerable amb qualsevol persona que sigui diferent a tu i no burlar-te i aceptar els canvis que hi haura en la teva vida i així créixer per convertir-te en una millor persona i tots som especials perqué som diferents als altres i hem de ser feliços amb aixó.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.